BALYOZ Planı davasında tahliye edildikten sonra Bodrum'daki evinin bahçesinde ölü bulunan Emekli Albay Halil Yıldız bugün son yolculuğuna uğurlandı.   Kartal Cemevi'ndeki cenaze namazında konuşan Emekli Albay'ın oğlu Barış Yıldız, "Allah Silivri'dekilere sağlık versin. Kimseye küskün değiliz devlete küskün değiliz" dedi. Bodrum'daki evinin bahçesinde ölü bulunan Emekli Albay Halil Yıldız için bugün Kartal Cemevinde cenaze namazı kılındı. Cenaze namazına oğlu Barış Yıldız, yakınları, silah arkadaşları ve sevenleri katıldı. 60 yaşında hayatını kaybeden Halil Yıldız'ın cenazesi getirildiğinde oğlu Barış, tabutun üzerine kapanıp gözyaşı döktü. Barış Yıldız kendisine başsağlığı dileyenlere de sarılırken gözyaşlarını tutamadı. Cenazeye CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da bir çelenk gönderdi. Akli dengesi yerinde olmadığı öğrenilen bir kişi, Kılıçdaroğlu'nun isminin yazılı olduğu bandı çıkarmak isteyince cenazeye katılanlar tarafından engellenip bant tekrar çelengin üzerine takıldı.
ALLAH SİLİVRİ'DEKİLERE SAĞLIK VERSİN KİMSEYE KÜSKÜN DEĞİLİZ
Cenaze namazı kılınmadan önce Yıldız'ın oğlu Barış Yıldız kısa bir konuşma yaptı. Barış Yıldız, "Geldiğiniz için Allah hepinizden razı olsun, herkes hakkını helal etsin geride kalanlara sağlık versin. Silah arkadaşlarına yardım etsin Silivri'dekilere yardım etsin kimseye küskün değiliz, devlete küskün değiliz, devlet devletimiz. Allah amcamlara dostumuza sağlık versin, Hakkınızı helal edin ne olursunuz" diye konuştu. Yıldız'ın silah arkadaşlarından Emekli Albay Mustafa Gümüş de bir konuşma yaptı. Gümüş, "Kendisi hayatını vatana adayan, yakınları arasında çok fedakar ve iyi bir aile babası olarak bilinmektedir. Herkesin ondan razı olduğunu inandığımız bu arkadaşımız, maalesef balyoz operasyonu nedeniyle hiç ilgisinin olmadığı bir suçlamaya muhatap, olmuş ve iki yıl 9 ay gibi bir süre Silivri cezaevinde tutuklu kalmıştır. Bu tahribatın ne kadar büyük olduğunu sizlerin takdirine bırakıyorum" dedi.
Cenaze namazının kılınmasının ardından Barış Yıldız, babasının tabutunu omuzlayıp cenaze aracına kadar götürdü. Yıldız burada da basın mensuplarının soruları karşısında, "16 yıl veren hakime bile hakkımızı helal ediyoruz. kimseye küskün değiliz" dedi .
Barış Yıldız bir basın mensubunun babasının ölümünden şüphe duyup duymadıklarına ilişkin soru üzerine de, "Bizimki şüpheli değil. Devlet yapmaz öyle bir şey. Sağlık sorunu vardı. İçeride sağlık sorunları oluştu. Düşüp dengesini kaybetmiş" diye konuştu. Emekli Albay Halil Yıldız'ın cenazesi Üsküdar Çengelköy mezarlığında toprağa verildi.