ADANA, () - BALYOZ Davası'nda 16 yıl hapse mahkum edilip Anayasa Mahkemesi'nin yeniden yargılama kararı üzerine serbest kalan Deniz Kurmay Albay Aykar Tekin, "Anayasa Mahkemesi'nin kararıyla Türk yargısının üzerindeki leke silindi" dedi.
Deniz Kurmay Albay Aykar Tekin, kendisi cezaevindeyken ailesini yalnız bırakmayan Adana'nın merkez Çukurova İlçe Belediye Başkanı CHP'li Soner Çetin'i ziyaret etti. Binbaşı olan eşi Yeliz ve kızı Beren'le birlikte Başkan Soner Çetin'e teşekkür çiçeği veren Albay Aykar Tekin, "Ankara'da hakimler varmış diyebilmek çok güzel. Anayasa Mahkemesi'nin kararıyla Türk yargısının üzerindeki leke de silinmiş oldu. Tek beklentimiz adil yargılanmaktı, dün de öyleydi bugün de yarın da öyle olacak" diye konuştu.
Kurmay Albay Aykar Tekin ve Balyoz davasından tahliye edilen tüm sanıkların özgürlüğüne kavuşmasından dolayı çok mutlu olduğunu ifade eden Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin de şöyle konuştu:
"Anneniz ve babanızı ziyaret ettiğimde 'Adalete inanın, güvenin' demiştim. Zaman beni kısa sürede haklı çıkardı. Balyoz davası bir kara leke olarak tarihteki yerini alacaktır. Tek suçu vatanını, milletini ve bayrağını sevmek, Atatürk ilke ve cumhuriyetin değerlerine sahip çıkmak olan bu insanlara haksızlık yapıldı."

FOTOĞRAFLI