BALYOZ Davası’ndan hükümlü, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) eski öğretim görevlilerinden emekli Tuğgeneral Mustafa Kemal Tutkun, Silivri Cezaevi'nden avukatı Mehmet Altın aracılığıyla açıklama yaptı. Tutkun, Tutkun, duruşmalarda, hakkındaki suçlamalarla ilgili bir tek somut kanıt bile gösterilemediğini öne sürdü.
Yargılandığı Balyoz Davası'nda 18 yıl hapis cezasına çarptırılan ve halen Silivri Cezaevi'nde hükümlü bulunan emekli Tuğgeneral Mustafa Kemal Tutkun, avukatı Mehmet Altın aracılığıyla yargılama süreci hakkında açıklama yaptı. Yargılama devam ettiği için bugüne kadar sessiz kaldığını ifade eden Mustafa Kemal Tutkun, hakkında verilen 18 yıl hapis cezası kararının Yargıtay tarafından onanması nedeniyle kamuoyuna bir açıklama yapmayı uygun gördüğünü belirtti. Silahlı terör örgütü üyesi olmak suçlamasıyla yargılandığını, 18 yıl ceza aldığını ve cezasını Silivri Cezaevi'nde çekmekte olduğunu belirten Mustafa Kemal Tutkun açıklamasında, şöyle dedi:
"Öncelikle şunu herkes çok iyi bilsin ki, duruşmalarda, hakkımdaki suçlamalarla ilgili  tek somut delil gösterilememiştir. Kişilerle yüzleşmek istedim. Tanık olarak dinlensinler istedim. Talebim kabul edilmemiştir. Darbeyi sözde önlediği iddia edilen Hilmi Özkök ve Aytaç Yalman'ın tanık olarak dinlenilmelerini talep ettim. Neticeye tesir etmeyeceği gerekçesi ile bu talebim de kabul edilmedi. Kendilerine mektup yazdım ve mahkemeye davet ettim. Ancak, gelmediler. Sonuçta savunmalarım hiç dikkate alınmadan cezalandırıldım. Hiçbir suç işlemediğimi ve tanrıdan başka hiç kimseye verecek hesabım olmadığını herkes bilmelidir."
Suçsuz bir yere cezalandırıldığını bu yanılgıdan er ya da geç dönüleceğine inandığını belirten emekli Tuğgeneral Tutkun, açıklamasına şöyle devam etti:
"Bu yolda rehberim yüce Atatürk'ün yolu, Büyük Nutuk ve Bursa Nutku'dur. Ortada ciddi bir hukuk ihlali vardır. Ailem, yakınlarım ve sevenlerim mağdur olmuşlardır. Onların devlete bakışı değişmiştir. Buna rağmen Çanakkale 1915 Ruhu ve 1923 Kuvva-i Milliye güvencem ve güç kaynağımdır. Mustafa Kemal Tutkun'u terörist yaftası ile damgalamanın ne anlam ifade ettiğini bu yüce milletin elbet bir gün öğreneceğini sabırla bekliyorum. Bekirağa Bölüğünün duvarlarına yazılan 'Bu da geçer' sözü benim de rehberim oldu."