"KARŞIYAKA’DA HİZMETLER İSTEDİĞİNİZ GİBİ GİDİYOR MU?”
AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, partisinin Karşıyaka İlçe Başkanlığı önünde yaklaşık 300 kişiye hitap etti. Gezi Parkı protestoları sırasında binanın saldırıya uğrayıp yakıldığını söyleyen Yıldırım, "İlçe teşkilatımız yılmadı daha güzelini yaptı. Karşıyakalılar 'nerelisin’ sorusuna 'Karşıyakalı’ der. İzmir 35, Karşıyaka da 35 buçuktur. Bu durum yaşadığınız yere bağlılığınızın göstergesidir. Karşıyaka bu kadar güzel ve farklılığına rağmen istediği hizmetleri alamıyor" dedi.
“KAFANIZA GÖRE İŞ YAPAMAZSINIZ”
Binali Yıldırım, tramvay projesinin doğru olmadığını öne sürerek, “Ben ulaşımcıyım. Ömrümü bu işe verdim. İzmir’in Karşıyaka’sına, Alsancak’a yapılacak olan tramvay projesi doğru değildir. Deniz ile binalar arasında bölünmeye neden olacaktır" diye konuştu.
Yıldırım, proje yaparken halka sorulması gerektiğini belirtirken, "Bu şehirde yaşayanların olurunu alacaksınız. Kafanıza göre iş yapamazsınız. Yaparsanız da sonunda pişman olursunuz” dedi.
Binali Yıldırım, “Karşıyaka’ya çok güzel projelerimiz var. Karşıyaka’yı diğer yaka ile birleştirecek olan tünel ve köprüyü de biz yapacağız. Vatandaş bize 'biz selden razıyız bari itfaiyeyi de kurtarın’ diyor. Bunların itfaiyesi de sele kapılmış. Bunların kentsel dönüşümden anladıkları kentin sele dönüşmesidir. Biz yapmayacağımız bir işin sözünü vermeyiz” diye konuştu.