BURSA'ya çeşitli temaslar için gelen Makedonya heyeti, Tüm Rumeli Dernekleri Federasyonu RUMELİFED'i ziyaret etti. Makedonya Merkez Jupa Belediye Başkanı Ariyan İbrahim ve beraberindekiler, Mustafa Kemal Atatürk'ün Babası Ali Rıza efendi için hazırlanan müze açılışına RUMELİFED'i davet ederken hem kültürel hem de ekonomik bağların güçlenmesi için destek talebinde bulundular.
RUMELİFED Başkanı Selim Yedikardeş'in ev sahipliğinde gerçekleşen buluşmaya, RUMELİFED Yönetim Kurulu üyelerinin yanısıra Makedonya'dan gelen eski adıyla Kocacık yeni adıyla Merkez Jupa Belediye Başkanı Ariyan İbrahim, Merkez Jupa Belediyesi İmar Müdürü Şain Şakir, Merkez Jupa Mustafa Kemal Atatürk İlkokulu Müdürü Muzaffer Süleyman ve Ata Lisesi Müdürü Akif Selman'dan oluşan Makedon heyet katıldı.
Başkan Selim Yedikardeş, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirirken bölgeyi daha yakından tanımak için Balkanlara yönelik çeşitli organizasyon hazırlığı içinde olduklarını söyledi. Yedikardeş, balkanlarla yalnızca sosyo kültürel değil sosyo ekonomik yönden de iş birliğinin önemli olduğunu belirterek “Balkanlar, tarihsel ve kültürel bağımızın yanında ekonomik bağlarımız açısından da önemlidir. Bugün iş gücü potansiyeliyle Türkiye için Avrupa ile köprü kuracak bir ekonomi seviyesine ulaşabilecek güçtedir. Biz yalnızca kültürel olarak değil ekonomik olarak da güçlü bağların kurulması için çalışmalar yürütüyoruz" dedi.
ALİ RIZA EFENDİ MÜZESİ KURULACAK
Belediye Başkanı Ariyan İbrahim, Merkez Jupa'nın on bin nüfusluk bir belediye olduğunu belirterek kültürel mirasın korunması ve ekonomik potansiyelin gelişmesi için Türkiye'de kurulan temas ve işbirliğinin önemli olduğunu söyledi. Belediye Başkanı Ariyan İbrahim, Mustafa Kemal Atatürk'ün Babası Ali Rıza Efendi Müzesi'nin açılışına hazırlandıklarını belirterek açılışta RUMELİFED heyetini ağırlamaktan memnun olacaklarını bildirdi. RUMELİFED Başkanı Selim Yedikardeş, Merkez Jupa Belediye Başkanı Ariyan İbrahim'e günün anısına plaket verdi. IA/(FK) (fotoğraflı)