Nedim KOVAN- Ali YAZAN / ORDU, () - ORDU'nun Altınordu İlçesi'ndeki Civil Irmağı'nda sıcak hava nedeniyle su debisinin düşmesi ve sudaki oksijenin azalması sonucu balık ölümleri meydana geldi. Belediye ve ilçe halkı balıkları yaşatmak için seferber oldu. 
Ordu'nun Altınordu İlçesi'nde kent merkezinden geçerek denize dökülen Civil Irmağı'nda yaz mevsimi nedeniyle sıcaklar artınca suyun debisi düştü. Suyun azaldığı ırmak tabanında balçık oluşunca oksijensiz kalan balıklar su yüzeyine çıktı ölmeye başladı. Vatandaşlar oksijen almak için su yüzüyene çıkan canlı balıkları ağlarla önce tuttu, ardından kovalarla denize bıraktı. Altınordu Belediyesi ekipleri de iş makineleriyle ırmağın denizle buluştuğu noktayı genişletip, suyun akıntısını hızlandırmaya çalıştı. 
Altınordu Belediye Başkanı AK Partili Engin Tekintaş, oksİjensiz kalan balıkların ölmemesi için ırmağı deniz ile buluşturduklarını, bu şekilde ölümleri engellemeye çalıştıklarını belirterek, "Civil Irmağı içerisinde ekiplerimiz çalışma başlatarak oluşan kirliliği ortadan kaldıracak. Daha sonra da ırmağın deniz ile buluştuğu noktayı açarak buraya temiz su gelmesini sağlayacağız" dedi.
FOTOĞRAFLI