Coşkun YAMAN / BALIKESİR, () - BALIKESİR'de Cumhurbaşkanlığı seçimi nedeniyle vatandaşlar sabah saatlerinden itibaren sandık başına gitti. Görevliler tek pusula ve üç aday olduğu için fazla yığılma ve kuyruk olmadan oyların kullanıldığını bildirdi. Yaşlı ve engeliler, merdivenleri güçlükle de olsa çıkıp, vatandaşlık görevlerini yerine getirdi.
Balıkesir Valisi Ahmet Turhan da eşi Nuran Turhan'la birlikte Zübeyde Hanım Anaokulu'nda 1079 numaralı sandıkta oyunu kullandı. Vali Turhan, "Vatandaşlık görevimizi yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. İnşallah ülkemiz ve dünya için hayırlı olur" dedi.
Balıkesir Büyükşehir'in AK Partili Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ise oyunu Çiğdem Batubey Ortaokulu'nda kullandı. Başkan Uğur ülke için hayırlı olmasını diledi.
'KATILIM YEREL SEÇİMDEKİ GİBİ OLMAYACAK'
Seçimin Türkiye'de de Balıkesir'de de çok sakin ve olaysız geçtiğini belirten Uğur, "Katılım şu anda yüzde 50 olarak görünüyor. Herhalde saat 17.00'ye kadar yüzde 60'ı, 70'i bulur. Ancak Ağustos ayının, tatilin vermiş olduğu bir rahatlık var. Çoğu vatandaşımız tatilde olduğu için yerel seçimde olduğu gibi bir katılım olmayacak görünüyor" dedi.
FOTOĞRAFLI