Hilmi DUYAR-Coşkun YAMAN/ BALIKESİR, () - BALIKESİR'de, Gezi olayların birinci yıldönümünde biraraya gelen grup, Gezi Parkı eylemleri ve Soma'daki faciada ölenleri anarak hükümeti eleştirdi. Gezi olaylarını anlatan kısa bir oyunu da sahneyen grup, sessizce dağıldı.
Demokrasi Platformu (BALDEP) üyesi yaklaşık 300 kişilik bir grup, Yeşilli Meydanı'nda biraraya geldi. Gezi'deki olaylarda yaşamını yitirenler, Soma'daki faciada ve sonrasında yapılan eylemler ile üç yıl önce Başbakanın Hopa'daki ziyaretinde yaşanan protestolar sırasında biber gazına maruz kalarak ölen emekli öğretmen Metin Lokumcu anıldı. Saygı duruşu ile başlayan eylemde Gezi'de ölenlerin isimleri bir ağızdan okundu. Ölenlerin isimlerinin ve fotoğraflarının yeraldığı 'Sizin çocuklarınız çaldı, bizim çocuklarımız öldü' yazılı pankart alanda açıldı. Eyleme katılanlar, 'Her yer Taksim, her yer direniş', 'Bu daha başlangıç', 'Gün gelecek, devran dönecek, AKP halka hesap verecek' sloganları attı. İda Esintisi Tiyatro Grubu da Gezi olaylarını anlatan kısa bir oyun sahneledi.
AYAKKABI KUTUSU VURGUSU
Grup adına basın açıklamasını okuyan Muhammed Ali Yün, "İktidarını ancak zorbalıkla sürdürebileceğini sananlar bu direnişi bastıramayacaklar. Bizler alanlara sığmayacak kadar büyüdük, fakat onlar ayakkabı kutusuna sığacak kadar küçüldüler. Sekiz gencimizi kaybettiğimiz, 90 vatandaşımızın beyin travması geçirdiği, 9 insanımızın gözünü kaybettiği Gezi direnişinde bir yıldır geceleri nasıl uyuyabildiğinizi merak ediyoruz. Bugün ellerimizden aldıklarınızın, bizlerden çaldıklarınızın hesabını yeniden kurduklarımızla sormak için meydanlardayız" dedi. Basın açıklamasının ardından grup, sessizce dağıldı.

HD,CY (İÖ/RT) (FOTOĞRAFLI)