TÜRKİYE Kamu-Sen üyesi memurlar, bugün Balıkesir Ali Hikmet Paşa Meydanı'nda, maaşlarına düşük zam yapılmasını protesto etti, hükümeti eleştirdi, bordro yaktı.
Geçen ağustos ayında yapılan ve 2 milyon 500 bin memuru kapsayan toplu sözleşme sonrası Balıkesir'de bugün ilk kez zamlı maaşlarını alan Türkiye Kamu-Sen üyesi memurlar Ali Hikmet Paşa Meydanı'nda eylem yaptı. Memurlar adına basın açıklaması yapan Türkiye Kamu-Sen Balıkesir İl Temsilcisi Yılmaz Kuran, memurun bordrosunun ateşinin hem bu dünyada hem öteki dünyada, hırsızı, arsızı, yalancıyı ve rüşvetçiyi saracağını belirtti. Memurların maaşlarına 123, emeklilerin maaşlarına 140 lira zam yapıldığını hatırlatan Yılmaz Kuran şunları söyledi:
"Bugün memurlar maaşlarını aldı. Yani takke düştü kel göründü. Akla-kara açığa çıktı. Birileri ayakkabı kutularında milyonlarca doları götürürken, toplu sözleşme masasında memurlara ayrılan payın 3 milyar lirasını lobilere peşkeş çekenler bugün memurun karşısına ne yüzle çıkacak. Karacaoğlan der ki 'Her sözüm haktır. Yiğit olmayanın yalanı çoktur. Cehennem yerinde hiç ateş yoktur. Herkes ateşini buradan götürür.' Bu dizelerde olduğu gibi milyonlarca memurun, emeklinin, masumun, hakkını yiyenler, milletin kaynaklarını göz göre göre eşine, dostuna peşkeş çekenler de kendi ateşlerini milyonlarca memurun bordrolarında görecek. Memurun bordrosunun ateşi hem bu dünyada, hem öteki dünyada, hırsızı, arsızı, yalancıyı ve rüşvetçiyi saracak."
Memurların eylemi sırasında, Ak Parti Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Adayı Edip Uğur’un tanıtımı için bir apartmanın cephesine kurulan dev ekranda, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın halkı selamlarkenki görüntüsü belirdi.
Yılmaz Kuran’ın açıklamasının ardından, memurlar yanlarında getirdikleri bordroları yaktı, 'Türkiye sevdamız ekmek için kavgamız' diye slogan attıktan sonra olaysız dağıldı.