BALIKESİR'de, 'Vatan Cumhuriyet ve Emek Birlikteliği' adıyla biraraya gelen İşçi Partisi, Öncü Gençlik, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Gençlik Kolları ve Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyesi gençler, Atatürk Anıtı önünde sabaha kadar tutacağı açıklandı. Grup adına basın açıklamasını okuyan TGB Balıkesir Şube Başkanı Süleyman Şahin, "Bugün burada Mustafa Kemal'in askerleri olarak karşınızdayız. 10 Kasım yas günü değil mücadele günüdür" dedi.
Öncü Gençlik, ADD Gençlik Kolları ve TGB üyeleri, saat 17.00'de Yeşilli Meydanı'nda basın açıklaması yaptı. Açıklamayı okuyan TGB Balıkesir Şube Başkanı Süleyman Şahin, "Bugün burada Mustafa Kemal'in askerleri olarak karşınızdayız. 10 Kasım yas günü değil mücadele günüdür. Atatürk'ün Cumhuriyeti sahipsiz değildir. Unutturulmak istenen Atatürk'ü ve Atatürkçülüğü devlette iktidar, toplumda bir yaşam biçimi haline getirene dek tam bağımsızlık mücadelemiz devam edecektir. Bütün yurttaşlarımızı özgürlüklerini savunmak ve Atatürk devrimi için bugün saat 17.30'dan 10 Kasım 09.05'e kadar Atatürk Anıtı'nda nöbet tutmaya çağırıyoruz" dedi.
Basın açıklamasına katılan gençler ve vatandaşlar 'Andımızı' okudu. 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz', 'Atatürk Gençliği görev başında', 'Ya istiklal ya ölüm, tam bağımsız Türkiye' sloganları attı. Eyleme İşçi Partisi İl Başkanı Ramazan Kuban ve ADD Balıkesir Şube Başkanı Necati Bilgetürk de katılıp destek verdi. Gençler basın açıklamasının ardından Atatürk Anıtı'na giderek nöbet tutmaya başlayan gençler, 'kızlı erkekli Balıkesir hatırası' da çektirdi.