AK Partili Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, kıyı şeridinde yapılabilecek projeler ve bunlara uygun alanların belirlenmesi için Edremit Körfezi'nde inceleme gezisi yaptı.
AK Parti İl Başkanı Mahmut Poyrazlı, Karesi Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Hocaoğlu ve AK Partili Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal'ın da katıldığı inceleme gezisiyle ilgili bilgi veren AK Partili Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, kıyı şeridinde yeşil alan, ulaşım, eğlence, alt yapı, turizm, kıyı dönüşümü ile ilgili çeşitli projeler üzerinde çalıştıklarını vurguladı. Başkan Uğur, bu kapsamda, kıyı kesiminde balıkçı barınakları, marina, toplu ulaşım iskeleleri, kruvazör limanı, sahil yolu, yürüyüş yolları ile raylı sistem bağlantıları gibi ulaşımla ilgili projelerin yanı sıra turizm alanında belediye sosyal tesisi alanları, günü birlik camping alanları, su sporlarının yapılabileceği aktivite alanları gibi çeşitli çalışmaların planlandığını bildirdi.
Gezide, mevcut doğal yapısı korunacak alanlar ile yeni yatırım alanlarının belirlenmesi ilgili de çalışmaların yapıldığını söyleyen Başkan Uğur, şöyle dedi:
"Yaz aylarında çok sayıda tatilcinin tercih ettiği Körfez bölgemize yapacağımız çalışmalarla daha da geliştirmek ve turizmi devamlı hale getirmek için gerekli projeler üzerindeki çalışmalarımız devam ediyor. Kıyı şeridimizi daha da çekici hale getirmek ve sahillerimizden alınan verimi arttırmak amacıyla gerçekleştirdiğimiz bu çalışmalarla aynı zamanda Balıkesir ekonomisine de büyük katkı sağlamış olacağız." 
DENİZDEN KATI ATIK DA TOPLADILAR
Başkan Uğur, kısa süre önce Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı’nca yürütülen denizden katı atık toplama çalışmalarına katıldı. Poyrazlı ve Uysal'ın yanı sıra Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar, Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy, Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Ayşin Şirvancı’nın katılımlarıyla tekneyle denizden katı atıklar toplandı. Başkan Uğur konuyla ilgili, şöyle dedi:
"Bir ay önce Burhaniye’den denizden katı atık toplama çalışmalarına başladık. Bu şekilde günde ortalama 5 ile 7 metreküp katı atık toplanıyor. Bize miras olarak bırakılan doğanın bir sonraki nesillere aktarılması bizim görevimiz. Denizlerimizin, Kaz Dağları’nın yani tüm çevremizin korunması gerekiyor bu yüzden önceliğimiz çevre olacak." 

FOTOĞRAFLI