Ergün AYAZ- Orhan UZUN/İZMİT (Kocaeli), () - BALIK avı yasağının kalkmasıyla  Kocaeli'nin Karamürsel İlçesi'ne bağlı Ereğli limanı ile Kandıra İlçesi'nin Kefken ve Bağırganlı limanlarında bulunan tekneler denize açılarak ağ attı. Ancak avın ilk gecesi Karadeniz'de şiddetli poyrazın etkili olması nedeniyle birçok tekne ağ atmadan, ağ atanlar da çok az balıkla döndü. Balık az olunca da ilk gün palamut tanesi 15 liradan tezgaha düştü.
Yeni av sezonunun başlaması nedeniyle Karamürsel Belediye Başkanlığı tarafından Ereğli Limanı'nda tören düzenlendi. Törene Karamürsel Kaymakamı Celil Ateşoğlu, Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, İlçe Emniyet Müdürü Coşar Özler, Ereğlili balıkçılar ve Ereğli halkı katıldı. Ereğli Limanı yanındaki çay bahçesinde düzenlenen törende Kuran-ı Kerim okundu, ardından yapılan dua ile balıkçıların bereketli bir av sezonu geçirmeleri dileğinde bulunuldu. Buradaki tekneler daha sonra Marmara'ya açıldı.
PALAMUTUN TANESİ 15 LİRA
Kocaeli'nin Kandıra İlçesi'ne bağlı Karadeniz sahilindeki Kefken ve Bağırganlı limanlarından açılan balıkçılar da istediklerini bulamadı. Karadeniz'de şiddetli poyrazın etkili olması nedeniyle birçok tekne ağ atmadan, ağ atanlar da çok az balıkla döndü. Balık az olunca da İzmit Balık Hali'nde tezgahlardaki fiyatlar ilk günden tavan yaptı. Palamutun tanesi 15 TL'ye tezgaha düştü.
Balıkçılardan Hamdi Bineklioğlu dün gece Karadeniz'de şiddetli poyraz olduğu için teknelerin bir bölümü denize açılmadığını, açılanların bir kısmı ağ atmadan geri dönerken bir kısmının da çok az balıkla döndüğünü söyledi. Bineklioğlu, "Şiddetli esen poyraz nedeniyle tekneler istedikleri gibi ağ atamadı. Kıyıya tekneler az balıkla döndü. Palamut da az tutulunca fiyatı inanılmaz yükseldi. Önümüzdeki günlerde palamut ve diger balıkların fiyatlarının düşüceğini tahmin ediyoruz" diye konuştu.
BALIK BOLLAŞACAK FİYATLAR DÜŞECEK
Balıkçı Mehmet Balcı önümüzdeki günlerde balığın bollaşacağını ve fiyatların da düşeceğini söyleyerek, "Hava şartları nedeniyle balıkçılar ilk gece sıkıntı yaşadı. İlk gün olduğu için ve az balık çıktığı için fiyatlar yüksek. Ama önümüzdeki günlerde balığın bollaşacağını ve fiyatların düşeceğini tahmin ediyoruz" diye konuştu.
BALIK FİYATLARI ŞÖYLE
Bugün İzmit Balık Hali'nde tezgahlardaki balık fiyatları şöyle oldu:
Palamut tane 15 TL, istavrit kilo 15- 20 TL, çipura kilo 18- 20 TL, levrek 18-20 TL, sardalya kilosu 15 TL, yerli somon kilo 15 TL, ithal somon kilo 32 TL, alabalık tane 3-5 TL.

FOTOĞRAFLI