Hakan KAYA/İSTANBUL,()-  Sarıyer Rumeli Feneri Köyü balıkçıları hava muhalefeti nedeniyle denize açılamadı. 1 Eylül itibariyle 2014-2015 balık sezonunun açılmasıyla birlikte hazırlıklarını tamamlayan Sarıyer Rumeli Feneri Köy balıkçıları, Marmara Denizi ve Karadeniz'de etkili olan poyraz nedeniyle denize açılamadı. Balıkçıları yerinde ziyaret etmek için Rumeli Feneri Köyü'ne gelen Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, köy kahvesinde balıkçılarla birlikte sohbet ederek balıkçıların sorunlarını dinledi. Sohbetin ardından basın mensuplarıyla birlikte iskeleye inen Şükrü Genç, balığa çıkmak için hazırlıklarını tamamlayan bir tekneyi de ziyaret etti. Tekne kaptanıyla bir süre sohbet eden Genç daha sonra gazetecilere açıklama yaptı.

Balıkçıların hazırlıklarını tamamladıklarını belirten Şükrü Genç, "Biraz sonra Nisan'dan bugüne kadar olan yasak kalkacak, arkadaşların yolları açık olsun. Ağları tamir edilmiş durumda, tayfalar geldi ve stoklarını yapmış durumdalar. Onların en büyük beklentileri balık sandıklarının dolu olarak gelmesi. Geri geldikten sonra esas onların sıkıntıları başlıyor. Bir taraftan denizle mücadele ederek orada balık tutarken sıkıntıları var, bir taraftan da balığın pazarlanması yönünde sıkıntılar var" dedi.

"HAVA MUHALEFETİ NEDENİYLE BALIĞA ÇIKAMIYORUZ"

Balığa çıkmaya hazırlanan tekne kaptanı İsmet Yalçın ise "Biz yola çıkmayı çok istiyoruz. 15 Nisan'dan beri bekliyoruz bu günü. Fakat hava muhalefeti olduğu için bu gece çıkamayacağız. Havayı bekliyoruz, hava ne zaman durulacak biz de o zaman yola koyulacağız. Önce Karadeniz'e bakacağız. Balık bulamazsak Marmara'da balık varsa Marmara'ya gideriz. Balık neredeyse haberleşiyoruz biz de teknelerimizle oraya gidiyoruz. Şu anda her balığın en bol olduğu döneme giriyoruz. Palamut, istavrit, hamsi, çinekop beklediğimiz balıklar arasında" dedi.



(FOTOĞRAFLI)