KAHRAMANMARAŞ'ta, yasağın kalkmasıyla birlikte balıkçılar, dualarla 'Vira Bismillah' diyerek baraj göllerinde avlanmaya başladı. Balıkçılar, ağlarına takılan ilk balıklarla mangal yaparak sezonun açılmasını kutladı.
Kahramanmaraş'ta av sezonun açılmasıyla birlikte balıkçılar, baraj göllerine ağ atmaya başladı. Balıkçılar, şehir merkezine 35 kilometre uzaklıkta bulunan Kızıldamlar Mahallesi'nden geçen Sır Barajı kıyısında hep birlikte dua ederek sezonun ilk avına çıktı. Sandal ve teknelerle baraj gölüne açılarak ağ atan balıkçılar, sezonun açılmasını avladıkları ilk balıklarla mangal yaparak kutladı.
Sır Barajı Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Murat Tek, balıkçıların avlanmadan umutlu olduklarını belirterek, "Barajımızda sezonumuzu açtık. İnşallah bu yıl bol ve bereketli geçecek. Avcılarımız bol para kazanacak Allah’ın izniyle. ‘Vira Bismillah’ dedik başladık. Bu yıl baraj suyu çok güzel tertemiz. Balık da haliyle çok fazla. İnşallah böyle devam eder. Barajımızda, yayım, sarı sazan, çupra, mercan, gümüş gibi balık çeşitleri bulunuyor. İnşallah bu yıl Kahramanmaraş halkı çok ucuz balık yiyecek" dedi.

FOTOĞRAFLI