Serkan SALCIOĞLU/ İNEBOLU (Kastamonu), () - KASTAMONU'nun İnebolu İlçesi açıklarında balıkçıların denize bırakıp ağır olduğu için çekemediği cismin bir uçak enkazına ait olduğu ortaya çıktı. İnebolu Kaymakam Vekili Ejder Demir, enkazın 1967'de bölgede düşen ve pilotu paraşütle atlayıp kurtulan uçağa ait olabileceğini söyledi.
İlçede bir grup balıkçı, yaklaşık 6 ay önce 3 mil açıkta trol ağı bıraktı. Balıkçılar, o dönem ağır olduğu için çekemediği ağı, Sahil Güvenlik Bot Komutanlığı'ndan gerekli izinleri aldıktan sonra 6 ay sonra tekrar çekmeyi denedi. Dalgıç ekibiyle birlikte yapılan denemede de ağ çekilemedi. Dalgıçların yaptığı incelemede ağa takılan cismin bir uçak enkazına ait olduğu belirlendi. 
Balıkçı 66 yaşındaki Ali Ayhan, dalgıçların denizin dibindeki uçağın gövdesi ile bir kanadı ve bir lastiğini tespit edip fotoğraflarını çektiğini söyledi. Ayhan, "6 ay önce ağı çekmek istedik. Ancak 13 metre derinlikte halat koptu. Ağırlık denizin dibinde kaldı. 6 ay sonra gerekli izinleri alıp yeniden çekmeyi denedik. Ama çekemedik. Dalgıç arkadaşlar orada uçağın gövdesinin, bir kanadının, bir lastiğinin olduğunu söyledi" dedi.
Doğanyurt Kaymakamı ve İnebolu Kaymakam Vekili Ejder Demir ise şöyle dedi:
"Uçağın askeri mi sivil mi olduğunu henüz bilmiyoruz ancak üzerinde mühimmat ve silah bulunmadığı belirlendi. Enkazda eski balıkçı ağları görüldü. Bu nedenle eski bir enkaz olduğunu tahmin ediyoruz. Yaptığımız araştırmada, İnebolu açıklarında 1967 yılında bir uçağın düştüğünü ve pilotun paraşütle atlayıp kurtulduğunu belirledik. Bulunan enkazın bu uçağa ait olabileceği değerlendiriliyor. Valiliğimize durumu bildirdik. Sahil Güvenlik Bot Komutanlığı ekiplerinin konuyla ilgili denizde araştırması sürüyor."

FOTOĞRAFLI