SAKARYA'nın Akyazı İlçesi'nde bir alabalık tesisinin  havuzundaki balıkları çalan ve işletme sahibi tarafından geçen ay kurulan özel düzenekle yakalanan Anadolu Su Samuru Orman ve Su işleri görevlileri tarafından doğal ortamına bırakıldı.
Akyazı İlçesi Yağcılar Köyü'nde bulunan alabalık üretim çiftliğine dadanan Anadolu Su Samurunu, işletme sahibi Mahmut Altıparmak özel bir düzenekle yakalamayı başardı.   Su samuru daha sonra zarar verilmeden Orman ve Su İşleri Sakarya İl Müdürlüğü, Doğal Koruma Milli Parklar şubesine teslim edildi. Orman ve Su işleri  Sakarya İl Müdürü Osman Demirel yakalanan su samurunun  Bern Sözleşmesi ile koruma altına alınan ve nesli tükenmekle karşı karşıya olan hayvan olduğunu belirterek şunları söyledi:
''Su samurları gerçek bir su hayvanıdır. Suda yavrular, suda uyur ve suda beslenir. Karaya seyrek çıkar. Uzunluğu 120 ve kuyruğu 30 cm'dir. Ağırlığı 40 kiloyu bulur. Bern Sözleşmesi ile koruma altına alınan ve nesli tükenme ile karşı karşıya olan hayvanlardan biri. Su samuru gerekli bakımı yapıldrıktan sonra insanlardan uzakta doğal ortamına bırakıldı."