Yaşar ANTER/ BODRUM,(Muğla),() - MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde, balık avlarken kayalıklardan düşerek sıkışıp yaralanan işçi emeklisi Burhan Arslan, 4 saat sonra güçlükle kurtarıldı.
Bodrum'a 10 kilometre uzaklıktaki Develisarnıç Mevkii'nde seksen metrelik uçuruma balık avlamak için sabah saatlerinde inen evli ve bir çocuk abası işçi emeklisi Burhan Arslan, ayağı kayınca düştü. Arslan, yaklaşık 10 metre yuvarlandıktan sonra kayalıklarda sıkıştı. Sol ayağında ezikler ve çatlak oluşan Arslan hareket edemeyince telefon ile yeğenlerinden yardım istedi. Durumu haber alan AKUT Bodrum ekibi, sahil güvenlik ve 112 acil ekipleri bölgeye gitti. Uçuruma inen AKUT ekipleri ve bir otele ait su sporları çalışanları ile kuzenlerinin yardımıyla Burhan Arslan kayalıklardan çıkarılıp önce sedyeye alındı. Yaklaşık bir saat süren operasyonda ilk yardımı olay yerinde yapılan Arslan ardından sedye ile sürat motoruna alınarak Torba mevkiinde ambulansa oradanda tedavi için Bodrum Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Tedaviye alınan Arslan'ın vücudunun çeşitli yerlerinde eziklik ve çatlak olduğu ve hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi.
Olay yerinde muhabirine konuşan Burhan Arslan, "Balık avlamak için buraya geldim bir süre sonra ayağım kayarak kayalıkların arasına düştüm sol ayağımı hareket ettiremiyordum. Düzelir diye bekledim, ama düştüğüm yerden hareket edemeyince yardım istedim. Sağolsun ekiplerde geldi, 4 saattir burada bekliyordum" dedi.

YA (YY/RT) (FOTOĞRAFLI)