CHP İzmir Milletvekili Gazeteci Yazar Mustafa Balbay, özgürlüğünün 59’uncu gününde Konak Belediyesi Dr. Selahattin Akçiçek Eşrefpaşa Kültür ve Sanat Merkezi’nde İzmirlilerle buluştu.
Konak Belediyesi’nin Balbay’a Özgürlük Girişimi ile birlikte düzenlediği kitap tanıtımı ve söyleşide, girişimin en büyük destekçisi Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan da Balbay’ı yalnız bırakmadı. Yoğun ilgi gören etkinliğe CHP İzmir İl örgütü, Mustafa Balbay’ın gazeteci meslektaşları, üniversite ve lise arkadaşları, Balbay’a Özgürlük Girişimi gönüllüleri katıldı. Geçmişten geleceğe giderken yarınların aydınlık olacağını vurgulayan Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, "Demokrasi tarihinde bir şeylerin altı çizilecekse bir tanesi de haksız yere mahkumiyete uğramış insanlardır. Ama hep bir umut çiçeği aramızda olacak; Mustafa Balbay gibi. Bir özgürlük savaşçısı, özgürlük uğruna mücadele etmiş bir insan. Hayat bazen bize yeni kapılar açıyor. Bu kapı cezaevinden özgürlüğe açılan kapı. Özgürlük beklentisi içinde olan insanlar için de umuda açılan kapı. Bu önemli bir misyon, bu misyonu da Mustafa Balbay’dan başkası taşıyamazdı. Hem çok değerli dostuma, hem özgürlük ateşinin yakılmasına birlikte güç ve destek vereceğiz. Sayın Milletvekilim, sevgili dostum Mustafa Balbay, özgürlük mücadelesinde yolun açık olsun” dedi.
Mustafa Balbay da cezaevinden çıktıktan sonra çocukları Yağmur ve Deniz’le yaşadığı güzel anları anlattı. Balbay, "Bu toprakların kültürü bizi gerçekten hem 21’inci yüz yıla taşıyacak hem de en çok ihtiyacımız olan iç barışın da çimentosu olan bir kültür. O yüzden ben 'Geçmişten Geleceğe Türkiye’ derken, büyük ölçüde ülkemizin tarihinin somut bilgilerine dayalı olmakla beraber gelecek hedefleri birlikte üretmeliyiz. Biz yeni bir plan yapıp yürüyeceğiz. Ben son 20 yılı büyük bir kayıp olarak nitelendiriyorum. Genel olarak bakınca son yirmi yılda batımızdaki ülkeler bize selam vere vere AB’ye girdiler. Doğumuzdaki ülkeler de yine selam vere vere Şanghay İşbirliği örgütüne girdiler. Hepsi belli bir birlik oldu, biz ise birbirimize girdik. Ben hepimizi bir gelecek kurmaya çağıyorum. Bunun planlarını yapıp hayallerini kurup o hedefe yönelmeye çağırıyorum. Yönü olmayan gemiye hiçbir rüzgarın faydası olmaz. Bu yüzden direnmek yetmez, bir hedef belirleyip yürümek gerekir" dedi.
Söyleşi bitiminde CHP İzmir Milletvekili Gazeteci Yazar Mustafa Balbay, kitaplarını imzaladı, okurlarının sorularını yanıtladı.