Mehmed Hakkı ÖZBAYIR- Nermin UÇTU- Evren KASIRGA/MANİSA, () - CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, AK Parti Hükümeti’ni eleştirip, “Son iki gündür yaşananlar ortada. Bir iktidar düşünün, bir seçim uğruna memleketi savaşa sürüklüyor. Gerçekten yuh” dedi.
Manisa Akademik Odalar Birliği'nin, büyükşehir belediye başkan adaylarının projelerini tanıtması için düzenlediği toplantıların ilkinin konuğu CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Özgür Özel oldu. Belediye Kültür Sitesi Lale Salonu’ndaki tanıtım toplantısına CHP İzmir milletvekilleri Mustafa Balbay ve Mustafa Moroğlu, Manisa Milletvekili Sakine Öz, CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Özgür Özel, CHP Yunusemre Belediye Başkan Adayı Ali Arslan, Akademik Odalar Birliği Dönem Sözcüsü İbrahim Demran ve vatandaşlar katıldı.
CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, toplantıdaki konuşmasında AK Parti’ye yüklendi. Suriye ile ilgili internete düşen ses kayıtlarına değinen Balbay, “Son iki gündür yaşananlar ortada. Bir iktidar düşünün, bir seçim uğruna memleketi savaşa sürüklüyor. Gerçekten yuh” dedi.
Toplantıya katılanların, 'Savaşa Bilal oğlanı göndersin' sözleri üzerine Balbay, “Memlekette oğlanlar ikiye ayrılır, biliyorsunuz. Bir Bilal oğlanlar bir de helal oğlanlar. Sadece bu tablo bile aklın yolunun bu iktidarın karşısında bir başka gücü iş başına getirmeyi sorumlu kılıyor” diye konuştu.
'İKTİDAR TAPE TAKLAK'
Balbay, “Bu seçim, samimiyetle sahtekarlığın arasındaki seçimidir. Bugün Türkiye’de olup bitenlere baktığınızda bu iki ucun hangisinin kim tarafından temsil edildiğini çok iyi biliyorsunuz. Bazen gönlünüzde başka parti olabilir. Şu an Türkiye’de yaşananlar bu iki seçeneğin bir teraziye koyulmasıdır. Belki de son birkaç içinde yaşananlar gündeme gelmeseydi, yine de 'acaba?' diye cümleler kurabilirdik. Ama bugün her şey ortada. Ankara’daki hükümet artık 'tape taklaktır, tape taklak' gideceklerdir” dedi.
'İKTİDAR YARATTIĞI CANAVARIN AYAKLARININ ALTINDA'
İktidarın yarattığı canavarın ayakları altında olduğunu belirten Balbay, “İşte bu yüzden bu seçimleri iki turlu görüyorum. Bugünkü iktidarın karşısında tartışmasız akılcı tek seçenek olan CHP’yi güçlendirmek ve iktidar yapmak gerekiyor” diye konuştu.
Konuşmasında, CHP Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Özgür Özel’in cezaevi günlerinde kendisini yalnız bırakmadığını belirten milletvekili Balbay, “Buraya destek vermeye değil, Özgür Özel'in zaferini kutlamaya geldim” diye konuştu. Balbay, Özel için seçimde destek de istedi.

MHÖ(İÖ/CK) (FOTOĞRAFLI)