ERGENEKON Davası kapsamında tutuklanıp, 4 yıl 277 gün sonra tahliye edilen CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, annesi Melek Balbay ve babası Fevzi Balbay’ı ziyaret için Aydın’ın Nazilli İlçesi’ne geldi. Buluşmada, Balbay ailesinin evinde duygusal anlar yaşandı.
CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, 4 yıl 277 gün tutuklu kaldıktan sonra, Anayasa Mahkamesi’nin kararı doğrultusunda geçen 9 Aralık’ta Sincan Cezaevi’nden tahliye edildi. Özgürlüğüne kavuşunca Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne giderek yemin eden Balbay, bugün de annesi ev kadını75 yaşındaki Melek Balbay ve esnaf emeklisi 79 yaşındaki babası Fevzi Balbay’ın yaşadığı Nazilli İlçesi’ne geldi. İlk olarak CHP Nazilli İlçe Başkanlığı’na uğrayan Balbay, ardından anne ve babasının oturduğu eve geldi. Balbay burada anne ve babasının yanı sıra, akrabaları ile komşuları tarafından karşılandı, 'Cesur yürek evine hoşgeldin' yazılı pankart açıldı.
Mustafa Balbay eve doğru giderken “Annem, 'Niye geç kaldın?' diyecek şimdi bana” dedi. Ardından eve giren Mustafa Balbay ile annesi ve babasının kucaklaşmasında duygusal anlar yaşandı. Mustafa Balbay, eve gelişinde kurban kesilmek istendiğini görünce, “Beni bağışlayın” diyerek izin vermedi.