Coşkun YAMAN / BALIKESİR, ()- PTT 1.Ligi'nin son maçında şampiyon İstanbul BŞB'yi Lalawele ve Muhammet'in golleriyle 2-1 yenerek, Süper Lige çıkan ikinci takım olan Balıkesirspor'daki büyük coşku Balıkesir Üniversitesi kampusune taşındı.

Balıkesirspor Başkanı Tuna Aktürk ve yönetim kurulu üyeleri, Teknik Direktör İsmail Ertekin ve yardımcıları, kaptan Muhammet Reis'le yabancılar dışındaki tüm futbolcular bugün Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Endüstri Bilimleri ve Teknoloji Topluluğu'nun "Kampuste şampiyonlar var" etkinliğine katıldı.

Taraftar grubu Üniversiteli Onkolikler'in "Hoşgeldin şampiyon" diye karşıladığı yönetici , teknik adam ve futbolcular üniversitede bol bol fotoğraf çektirip, forma ve fotoğraf imzaladı. Tek tek anons edilip amfiye davet edilen futbolculardan kaptan Muhammet ve golcü Muğdat büyük ilgi gördü.

Balıkesir Üniversitesi Rektör Vekili Prof.Dr. Bedri Yüksel ve Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof.Or. Cengiz Özmetin kırmızı beyazlılara şampiyonluk madalyası takıp, üniversitenin yaptırdığı şampiyonluk kupasını hediye etti. Öğrencilerin hazırladığı Balıkesirspor'un şampiyonluk videosu da "We Are the Champions" şarkısı eşliğinde ilgiyle izlendi.

HEPSİ RAMBO

Öğrencilerin sorularını yanıtlayan Teknik Direktör İsmail Ertekin, futbolcularını 'Rambo'ya benzetirken, "Lige başlarken iyi bir planlama yaptık, iyi çalıştık. Ama şampiyonlukta büyük pay futbolcularımındır. 10 ay boyunca bir Rambo gibi çalıştılar. Bu dönemde tam 500 antrenman yapmışız. Şampiyonluklar kolay gelmiyor. Rambolar iyi çalıştı, sonunda da bizi, sizleri, tüm Balıkesir'i sevindirdi" dedi.

Balıkesirspor Başkanı Tuna Aktürk, Süper Lig'le birlikte yeni bir stad yapılıp yapılmayacağı sorusunu yanıtlarken, "Biz yönetim olarak yeni bir stad yapılmasından çok Atatürk Stadı'nın modernize edilmesini istiyoruz. Çünkü stadlar şehirdışına çıktıkça seyirci sayısı da azalıyor" dedi. Başkan Aktürk yine bir soru üzerine, "Gönlümüzdeki hoca İsmail Ertekin'dir. Ancak önümüzde bir kongre var. Herşey kongre sonucu netleşecek" diye konuştu.

"7 PENALTIYI DA AYNI KÖŞEYE ATTIM"

Ligi 19 gol atıp, Manisaspor'lu Peroviç'le birlikte gol kralı unvanı ile kapatan Muhammet Reis ise penaltıdaki başarısını "Hep aynı köşeye atıyorum" şeklinde esprili bir dille yanıtladı. Reis, TRT'de yorumculuk yapan eski gol kralı Tanju Çolak'ın da bu nedenle kendisini eleştirdiğini ama tüm vuruşların golle sonuçlandığını vurguladı. Öğrencilerin takımda kalıp kalmayacaklarını sorduğu Muhammet, "Tuna Başkan kongrede devam ederse, bende kalırım. Onun dışında şimdilik bir şey söyleyemem" diyerek kongre öncesi önemli bir mesaj verdı. Kaptan ligdeki dönüm maçını ise deplasmanda 1-0 kazandıkları Mersin İdmanyurdu maçı olarak gösterdi.

Son iki maçın kahramanı Burak Çalık ise, "Karşıyaka maçında penaltıyı kaçırıp bize dibi yaşattın, Maraş maçında ise bir gol bir asistle zirveyi yarattın" diyen öğretim üyesine, "Bu bitmiş halinizse size maşallah" diye espri yaptı.

Burak, "Bizim takım hiç bir zaman dip yapmadı. Her zaman zirveye oynadık. Çok şükür şampiyon olduk. Gol atıp, atmamamdan çok takımın başarısı önemlidir" dedi.

CY(İÖ/SSA) (FOTOĞRAFLI)