BURSA merkezli Balkan Türkleri Göçmen ve Mülteci Dernekleri Federasyonu (Bal-Göç), Ak Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun’un, TBMM’de CHP Grup Başkan Vekili Muharrem İnce ile tartışması  sırasında yaptığı açıklamaya tepki göstererek, kendisini özür dilemeye çağırdı.
Bal-Göç Genel Başkanı Doç. Dr.Yüksel Özkan, Coşkun’u esefle kınadıklarını belirterek, "Türk milletini bir dizi etnik gruba bölmeye çalışanlara karşı biz balkan Türkleri ve göçmenleri olarak yüksek sesle sadece şunu söylemek istiyoruz: Bizler Türk Milleti'nin kendisiyiz" dedi.
Bal-Göç Yönetim Kurulu adına yazılı açıklama yapan Genel Başkan Doç. Dr. Yüksel Özkan, 22 Ocak günü Ak Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun’un TBMM’de çıkan bir tartışma sırasında, "Sen nereden gelmişsin Yalova’ya? Başka bir yerden, derenin öbür tarafından gelmişsin. Ben Bu ülkenin Karadeniz’in en güzel yerlerinden gelmişim ve 40 yıllık da Yalovalı'yım" sözlerini, Balkan göçmenleri camiası olarak büyük üzüntü ve hayal kırıklığı ile karşıladıklarını söyledi.
Yalova Milletvekil Temel Coşkun’un Balkan göçmenlerini küçümseyici, ötekileştirici, hakaret edici sözlerinin son derece yakışıksız olduğunu kaydeden Doç. Dr. Özkan, şöyle devam etti:
"Sayın vekil, 'Derenin öbür tarafı' diyerek ağır bedeller ödediğimiz Balkan Savaşları sonrası çizilen sınır hattımız olan Meriç’i kast etmekte. Misak-ı Milli sınırları dışında kalan Balkanlar'daki soydaşlarımıza ve akraba topluluklarımıza ‘Bu ülkeden değilsiniz’ imasında bulunmaktadır. Bosna Hersek’ten Uzak Doğu’ya kadar olan geniş coğrafyada Türk Milleti'nin hala kültürel izleri bulunmaktadır ve coğrafyada anavatan Türkiye ile gönül bağları olan soydaşlarımız yaşamaktadır. Sayın vekil biraz tarih bilgisine sahip olsa ‘derenin öbür tarafından gelenlerin Anadolu’dan Rumeli’ye gidenler, kökleri ise Orta Asya’ya uzanan Evladı Fatihanlar oldukları bilirdi. Yalova’dan milletvekili olmuş birisinin hiç olmazsa Atatürk’ün ‘Muhacirler, kaybedilmiş topraklarımızın aziz hatıralarıdır’ sözünü bir yerlerden işitmiş olması beklenirdi."
Doç. Dr. Özkan, Milletvekili Coşkun’un sözlerini esefle kınadıklarını ve basın önünde özür dilemesini beklediklerini anlatırken, "Türk Milleti'ni bir dizi etnik gruba bölmeye çalışanlara karşı biz Balkan Türkleri ve göçmenleri olarak yüksek sesle sadece şunları söylemek istiyoruz: Biz Türk Milleti'nin kendisiyiz" dedi.