İSTANBUL Cumhuriyet Başsavcılığı'na atanan Bakırköy Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu, görevini eski Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcısı Selami Hatipoğlu'na devretti. Devir teslim töreninde Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu, temizlik görevlilerinden yazı işleri müdürlerine kadar herkesten helallik istedi.
Bakırköy Adalet Sarayı'nda bugün saat 15.00'te devir teslim töreni düzenlendi. Törene Bakırköy Adliyesi çalışanları katıldı. Törende ilk konuşmayı İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na atanan Hadi Salihoğlu yaptı. Yazı işleri müdürlerinden temizlik görevlilerine kadar herkesten helallik isteyen Salihoğlu yaptığı konuşmada "İnsanların konuşmakta zorlandıkları anlar oluyor. Ben de onlardan birisini ve gerçekten duygu seli olan bir ortamı yaşıyorum. Buraya gelerek bizleri uğurlayan meslektaşlarımızın bize verdiği manevi güçle, bu güne kadar, 20 Temmuz 1979 tarihinden beri çalışmakta olduğum bu ulvi görevde devam edeceğimize ve yeniden dünyaya gelirsem yine bu görevi yapmaktan gurur duyarım. Güzel ve insani bir görev olan adliye, adalet adamı olma görevinde devam etmek üzere sizin burada vermiş olduğunuz manevi güçle İstanbul’a gideceğiz. Gerçekten umarım Allah bizi utandırmaz. Biz artık Bakırköylüyüz. Bakırköy Adliyesi denince kalbimizin bir köşesinde bir hareket hissedeceğiz. Beraber çalıştığımız tüm meslektaşlarımıza, katiplerime, yazı işlerine, güvenlik görevlisi arkadaşlarımıza, temizlik görevlisi kardeşlerimize herkese tek, tek teşekkür ediyorum. Farkında olmadan eğer incittiğimiz insanlar varsa hepsinden huzurunuzda helallik istiyorum. Hakkınızı helal edin. Hoşçakalın" dedi.
Salihoğlu'nun ardından ise Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılğı'na atanan Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcısı Selami Hatipoğlu bir konuşma yaptı. Hatipoğlu, "İstanbul ilinin en önemli Cumhuriyet Başsavcılığı görev alanlarından olan Bakırköy Adliyesi'ne atanmam ve bu nazik toplantıyı düzenlemeniz adına teşekkürlerimi arz ediyorum. Değerli büyüğüm sayın Salihoğlu'nun meslekte her zaman bilgisini, ilgisini, hoşgörüsünü ve ağabeyliğinden her zaman istifade ettiğimiz bir büyüğümüz ve meslektaşımızdı. Kendisinin yeri nasıl doldurulur bilemiyorum. Bu ağır yükün altından inşallah el birliğiyle kalkacağız. Ve birlikte adalete hizmet etmeye çalışacağız. Adalet belki geç ulaşır ama hedefe varır. Saygıdeğer Başsavcımıza meslek hayatında başarılar diliyorum" diye konuştu.
Konuşmaların ardından Salihoğlu, eski görevine atanan Hatipoğlu'na çiçek verip tebrik etti.