İSTANBUL, () SAĞLIK Bakanlığı'nca yapılan açıklamada,  dün Bostancı Köprüsü altında bacağı mazgala sıkışan bir kadın için için çağrılan ambulansın olay yerine gecikmesinin sözkonusu olmadığı bildirildi.

Bakanlığın  Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği'nce yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bugün bazı basın yayın organlarında 'İstanbul'da bacağı mazgala sıkışan genç kadın acı içinde yardım bekledi' başlığı altında yer alan haberler üzerine aşağıdaki açıklamanın yapılmasına gerek duyulmuştur.

İstanbul Anadolu Komuta Kontrol Merkezi vaka protokol kayıtlarında yapılan inceleme sonucunda; 11.08.2014 günü saat 09.26’da gelen çağrıda ayağı mazgala sıkışan bir vatandaşımız için ambulans talep edildiği anlaşılmıştır.
Bahsi geçen vaka için saat 09.29 itibariyle Ataşehir 6 No’lu Acil Yardım İstasyonu nöbetçi ekibi görevlendirilmiş ve ekip 09.36’da olay yerine ulaşmıştır. Vatandaşın polis ekibiyle hastaneye nakledildiği bilgisinin alınması üzerine görevli ekip olay yerinden ayrılmıştır.

Haberlerde iddia edildiği gibi ambulansın gecikmesi gibi bir durumun söz konusu olmadığı ve görevli ekibin ambulans talebinden itibaren 10 dakika içerisinde olay yerine ulaştığı kayıtlardan anlaşılmıştır."