Canan ALTINTAŞ- Serdar SUNAR/DİYARBAKIR, () - GIDA, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ile Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz Diyarbakır'da Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün düzenlediği Halk Oyunları Yarışması'nı izledi.
Diyarbakır Gençlik Spor İl Müdürlüğü'nün düzenlediği Kulüplerarası Halk Oyunları Yarışması Ziya Gökalp Spor Salonu'nda başladı. 23 kulübün katıldığı yarışmasının ilk gününü Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Vali Mustafa Cahit Kıraç da izledi. Bakan Yılmaz, yarışma öncesi tüm kulüplere başarı diledi.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, hükümet olarak Diyarbakır'da daha çok sportif faaliyetlerin yapılabilmesi için altyapı yatırımlarına çok önem verdiklerini söyledi. Eker, "İki yıl önce büyük bir kapalı spor salonu inşa edildi. Gerek su sporuyla, futbol, voleybol, basketbol gibi bir çok alanda spor yapılabilecek tesislerin temelleri atıldı. Bazılarının da ihaleleri yapıldı. 33 bin kişilik stadyumun ihalesi yapıldı. Onun da inşaatı başlıyor. Burada birazdan 23 kulüp yarışacak, minikler, gençler inanıyorum ki bu salondan Türkiye şampiyonu çıkacak, ondan sonra dünya şampiyonasına kadar yolu var. Diyarbakır bu güce sahip, ben onlara güveniyorum" dedi.

CA,SS(GG/AAA) (FOTOĞRAFLI)