ULAŞTIRMA, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Bilecik'in Bozüyük İlçesi'nde 'Unutulan İçköy'e hoş geldiniz' yazılı pankartla karşılayan köylüler, "Ne yolumuz, ne suyumuz var" dedi.
Bakan Lütfi Elvan, Bilecik'in Osmaneli İlçesi'nden geçen Yüksek Hızlı Tren (YHT) şantiyesinde incelemelerde bulunmak üzere TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman'la birlikte Bilecik'e geldi. Bakan Elvan, Bozüyük İlçesi'nde İçköy yakınlarında yapımı süren Bozüyük Gar binası inşaatını gezdi. İçköy'den gelen bir grup, Bakan Elvan'ı 'Unutulan İçköy'e hoşgeldiniz' yazılı pankartla karşıladı.
Gar binası inşaat çalışmalarını yürüten firma yetkililerinden bilgi alan bakan Lütfi Elvan Osmaneli İlçesi'ne gitmek üzere araca bindiği sırada İçköy Minibüsçüler Derneği Başkanı Abdülhadi Güzel bakan Lütfi Elvan'a kimsenin sorunları ile ilgilenmediğini öne sürerek, "25 yıllık bir mağduriyetimiz var. Devlete vergi veriyoruz. Hiçbir ulaşım bize ulaşmıyor. Yıllardır belediyeye söylüyoruz. Ne yolumuz, ne suyumuz var. Çocuklarımız, çamurun içerisinde 3-4 kilometre uzaklıktaki okula gidiyor. Bunu hiçbir yetkili dikkate almadı. Kendi imkanlarımızla dolmuş derneği kurduk. Vali onay verdi, belediye bize hizmet için izin vermedi" dedi.
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Güzel'e yanıt vermeyerek araçla Bilecik'in Osmaneli İlçesi'ne hareket etti.