Osman Nuri BOYACI/ DENİZLİ, () - DENİZLİ'ye gelen Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, beyaz cennet Pamukkale ve Hierapolis Örenyeri'ni gezip, çalışmalar hakkında bilgi aldı. Amfi tiyatroda Cehennem Kapısı konulu cam tasarım sergisinin açılışını yapan Bakan Nihat Zeybekci, 25. evlilik yıldönümünde eşi Ayşen Zeybekci ile Pamukkale travertenlerinde elele tutuşarak gezdi ve güneşin batışını izledi.
Hafta sonunu Denizli ve Aydın'da geçiren Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Denizli'nin UNESCO tarafından Dünya Miras Listesi'ne alınan beyaz cenneti Pamukkale ve Hierapolis antik kentini gezdi. Vali Abdülkadir Demir, Ak Parti Milletvekili Nurcan Dalbudak, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'la birlikte Pamukkale'ye Kuzey Kapısı'ndan giren Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, 2 bin yıllık antik yoldan yürüyerek Nekropol alanında yürütülen restorasyon çalışmaları hakkında bilgi aldı. Denizli'den 2 bin yıl önce Roma'ya ihracat yapılmasını anlatan yazıtın bulunduğu mezarı inceleyen Bakan Zeybekci, "Bu mezardaki yazıtta Zegzus isimli kişi burada üretilen kumaş ürünlerini 36 kez Yunanistan burnunu geçerek Roma'ya satmaya götürdüğünü yazıyor. Bu yazıt Denizli'nin girişimciliğinin, ihracat başarısının hangi dönemlere dayandığı göstermesi açısından büyük önem taşıyor. 2 bin yıl önceki yaşam sürelerini de düşünürseniz, tam 36 kez Roma'ya gitmiş ve 36 kez dönmüş. Yani 72 sefer yapmış" dedi.
Pamukkale kazılarında geçen yıl ortaya çıkarılan Hades'in Cehennem Kapısı'nı da gezip çalışmalar hakkında bilgi alan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, güneşin batışını Pamukkale travertenlerinde eşi Ayşen Zeybekci ile birlikte seyretti. Ayakkabılarını ve çoraplarını çıkararak beyaz travertenlerde yürüyen Bakan Zeybekci, daha sonra eşi Ayşen Zeybekci'yi de yanına çağırdı. 25. Evlilik yıldönümlerini kutladıklarını söyleyen Bakan Zeybekci, eşinin elinden tutarak, travertenlerde gezdi, güneşin batışını izledi. Bakan Nihat Zeybekci ve eşi yaklaşık 15 dakika protokolden uzaklaşarak baş başa travertenlerde dolaştı.
18 Ağustos 1989 tarihinde eşiyle evlendiklerini, 25 yılı doldurduklarını söyleyen Zeybekci, "25 yılı doldurduk. Allaha şükrediyoruz, 25 yıl boyunca bize böyle muhteşem mutlu bir hayat verdiği için, dört çocukla mutlu bir yuva verdiği için. Eşler arasında ara sıra helalleşmek lazımdır. O benim kabul olmuş bütün dualarımdır. İnşallah Allah bize böyle güzellikler içinde 25 yıl daha mutlu, sağlıklı ömürler versin. Sözün bittiği yerdeyiz. Travertenlerde gezmemiz spontane bir şey oldu. Güzel bir manzara oldu. Pamukkale travertenleri gün batımının dünyada en güzel olduğu yerdir. Traverten havuzların üzerinden güneş batarken Pamukkale Ovası'na doğru günbatımını seyretmek dünyanın en güzel manzaralarındandır" diye konuştu.
Zeybekci'nin dört çocuk annesi eşi Ayşen Zeybekci ise, 25 yıl geçirip aynı heyecanı, muhabbeti, sevgiyi aynı şekilde yaşadıklarını belirterek, "25 yıl geçirip ilk günkü heyecanı sevgiyi muhabbeti aynı şekilde yaşamak herkese nasip olmaz her halde. Onun için çok mutluyum. 25 yıl boyunca güzel mutlu bir beraberlik oldu. Bir kadının eşinden duyacağı en güzel şey, sen benim kabul edilmiş dualarımsın sözüdür. Bunu duymak bana yetiyor. İlk günden itibaren güzel bir beraberliğimiz oldu. Dört çocukla olması daha da güzeldi. Bütün evlenen çiftlere en az benim kadar mutlu olsunlar diye dua ederim. Bunun üzerine başka bir şey söylemeye gerek olmadığını düşünüyorum. Biz hep helalleşiyoruz Nihat Beyle. Benim açımdan en baştan beri hakkımı helal ettim" dedi. Zeybekci daha sonra Hierapolis amfi tiyatroda Karma Tasarım Atölyesi'nin Cehennem Kapısı'nı konu eden cam heykel sergisinin açılışını yaptı.

FOTOĞRAFLI