EKONOMİ Bakanı ve Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci, oyunu memleketi Denizli'de kullandı. Atatürk Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nde eşi Ayşen Zeybekci ile birlikte oy kullanan Zeybekci, "'Seçimlerin ardından siyasetle birlikte ekonomimizin de rahatlayacağını düşünüyorum. Bu seçimler yeni bir Türkiye'nin başlangıcı olacak" dedi.
Cumhurbaşkanlığı seçimleri için Denizlililer oylarını kullanmaya sabah erken saatlerinde gitmeye başladı. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, oyunu kulanmak için Atatürk Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nde eşi Ayşen Zeybekci, oğlu Atila Zeybekci ve kızı Fatma Zeybekci ile birlikte geldi. Okulun önünde partililer tarafından karşılanan Zeybekci, daha sonra 1073 numaralı sandığa giderek oyunu kullanırken, 'Hayırlı olsun' dedi. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin Türk tarihinde bir ilk olduğunu belirten Zeybekci, şöyle dedi:
"Bu seçimler seçmenler için çok önemli. İleride 'O tarihi seçimlerde ben de oy kullandım' diyeceğiz. 'İlk defa halkın seçtiği cumhurbaşkanına ilk oy verenlerden biri de bendim' diyebilme gururunu yaşayacağız. Bu seçimlerin diğer bir önemi de; bu seçimler yeni bir dönemin de başlangıcı olacak. Yeni bir Türkiye'nin başlangıcı olacak. 1071 gibi, 1299 Osmanlı'nın kuruluşu gibi, İstanbul'un Fethi gibi çok önemli bir gün. Türkiye çok partili sistemde demokratik gelişimi eksiğiyle fazlasıyla yaşadı. Şimdi ikinci bir aşamaya geçiyoruz. Halkın doğrudan başkanını seçtiği bir dönem başlıyor. Siyasette birçok aksaklığın giderildiği yeni bir dönemin başlangıcı olan, başkanlık sisteminin gündeme geldiği, evrensel standartlarda bir anayasayla yeni bir Türkiye'ye yol alacağız. Ülkemiz için hayırlı olsun. Artık önemli bir dönem başlıyor."
Çıkacak sonuçların ekonomiye yansımaları olacağını kaydeden Zeybekci, bu geceden itibaren hiçbir yoruma mahal vermeksizin, üzerine bir ek yapılmadan milletin iradesinin oluşacağını sözlerine ekleyerek, şöyle devam etti:
"Önümüzdeki haftadan itibaren önümüze rahat bakacağımız bir dönem başlıyor. Birkaç hafta içinde ekonomimizin biraz daha rahatladığı ve ısrarla söylediğimiz gibi ülkemizde yatırım yapılabilmesi için, üretim yapılabilmesi için, üreten insanların stok yapabilmesi için faizden kaynaklanan finansman maliyetlerinin düzeldiği önemli bir dönem başlayacaktır. Ülkemizin seçimlerin ardından siyasetin de rahatlamasıyla ekonomimizin de rahatlayacağını ve ekonomide daha akılcı değerlendirmeler yapacağımızı düşünüyorum." 

FOTOĞRAFLI