OKTAY ÇAYIRLI / MİLAS ()- EKONOMİ Bakanı Nihat Zeybekçi, 17 Aralık operasyonun ardından ülkemizde ve ekonomi alanında yaşananları geçici bir hastalık olarak değerlendirdi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Milas'a geldi. AK Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa ile birlikte Milas Ticaret ve Sanayi Odası'na (MİTSO) gelen Bakan Zeybekçi'yi Milas Kaymakamı Fuat Gürel, MİTSO Yönetim Kurulu Üyeleri, sivil toplum örgütü temsilcileri, partililer ve iş adamları karşıladı. Bir süre MİTSO Başkanı Reşit Özer'in makamında oturan Bakan Zeybekçi daha sonra iş adamları birlikte yemek yedi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, yemeğinden ardından yaptığı konuşmada, 17 Aralık operasyonlarının ardından ülkemizde ve ekonomi alanında yaşananları geçici bir hastalık olarak değerlendi. Bakan Zeybekçi, "Şu anda yaşadığımız dönemi, bir ateş yükselmesi, virüse bağlı bir gribal bir enfeksiyon olarak görüyoruz. İnşallah bu ilaçla bir haftada, dinlenerek yedi günde geçecek. Bu yedi günün de sonuna geldik. Önümüzdeki süreçte 2014 yılı rakamları olarak biz Türkiye olarak büyümede, cari açıkta, enflasyonda ve faiz oranlarında istediğimiz yerde olacağız. Yüzde 4'ün üzerinde bir büyüme sağlayacağız. Maalesef Türkiye'de yıllardan beri yanlış anlama var. Değerli TL karşısında bilmeden övünüyoruz. Bu övünülecek bir şey ama bunun zamanı var. Türkiye şöyle 25-30 bin dolar milli gelir seviyesine geldiğinde, üretime dayalı değerli TL'ye geçtiğimiz zaman övünebiliriz. Ayakları yere basan 2023 hedefine doğru çok daha güçlü giden bir ülkeyiz. Tedirgin olacak hiçbir şey yok. 30 Mart'tan sonra piyasaların çok daha rahatladığını, faizlerin bizlerin beklediği seviyelerde yeniden oluşacağını, piyasanın canlandığını yeniden göreceksiniz. Siyasi ve ekonomik istikrarın birlikte olduğunu görünce piyasalar, yeniden canlanacak. 30 Mart Türkiye yeniden doğum günü olacak. Şuanda yaşanan sıkıntıları bir doğum sancısı olarak görüyoruz" dedi.

OSB VE MOBESE'NİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Bakan Zeybekçi, yöneticilerinin istekleri ve taleplerinin kendilerini mutlu ettiğini belirterek, "Milas'ın Muğla'da MOBESE sistemi olmayan tek ilçe olduğunu öğrendik. Bunu ilgili bakanlığımıza iletip, özel idareye bu konuyla ilgili bütçe aktarmasını bildireceğiz. Asıl beni heyecanlandıran OSB'deki alt yapı ihalelerinin bir an önce bitirilerek faal hale getirilmesi. Çünkü bu bölge için çok büyük bir ihtiyaç. Ekonomi bakanlığı olarak MOBESE ve Organize Sanayi Bölgesi'nin takipçisi olacağız" diye konuştu.

'TÜRKİYE ARTIK KENDİ MARKASINIÜRETEN BİR BİR ÜLKE HALİNE GELDİ'

Türkiye'nin zengin bir ülke olduğuna dikkat çekerek konuşmasını sürdüren Bakan Zeybekçi, "Milas'ın dağlarından yağ, ovalarından bal akan bir yer. Bunların değerlendirilmesi, refahın artmasını sağlayan unsurlar olması gerekir. Türkiye artık kendi markasını üreten bir ülke haline geldi. Bir ülke her şeyiyle yükseldikçe, yaptığı her şey marka haline gelir. 2023 hedefinde 25 bin dolar milli gelir seviyesi, 2 trilyon dolar yurt içi hasıla, 500 milyar dolar ihracat, 150 milyar dolar minimum hizmet gelir beklentisi var. Türkiye olarak değerlerimizi, zenginliklerimizi bundan sonra katma değerini artırarak, pazarlamak, satmak ve üretmek durumdayız. Türkiyemiz şua nda yeniden bir yapılanma süreci yaşıyor. Türkiye şuanda kamu maliyesi anlamında, 28 Avrupa Birliği üyesi ülkenin 25'inden çok daha iyi durumda. Cari açığının milli geliri olanı itibariyle de 28 Avrupa Biriliği üyesi ülkenin 21'inden daha iyi" dedi.

Bakan Zeybekçi'ye yaptığı konuşmanın ardından MİTSO Başkanı Reşit Özer tarafından, içerisinde Milas zeytinyağı, zeytin, sabun ve balının bulunduğu paket hediye etti.

'SEÇİM ZAMANI  EVE GİDİNCE HANIMINI ELİNİ BİLE SIKAR OLDUM

AK Parti Milas Belediye Başkan Adayı Rüştü Yiğitkaya'nın seçim bürosunu ziyaret eden Bakan Zeybekçi, Denizli Belediye Başkanlığı döneminde yaptığı seçim çalışmalarından örnek vererek, "Seçim zamanında o kadar çok çalışmışız ki eve gidince hanımın bile elini sıkar oldum. Ne yaptığımın farkına daha sonra varıyordum" dedi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, AK Parti Milas Belediye Başkan Adayı Rüştü Yiğitkaya'nın Müştakbey Caddesi üzerindeki Seçim Bürosunu ziyaret etti. Bakan Zeybekçi'yi seçim bürosu önünde kalabalık bir partili grup yeni seçim şarkıları Dombıra eşliğinde karşıladı.

DOMBIRA ÇOK BÜYÜK FEDAKARLIK MARŞIDIR

Yoğun bir Muğla ziyareti programı gerçekleştirdiklerini, fakat hiçbir yorgunluk hissetmediğini belirterek konuşmasına başlayan Bakan Zeybekçi, karşılama sırasında çalınan Dombıra şarkısı hakkında bilgi aktararak, "Dombıra çok büyük bir fedakarlık marşıdır. Kendini feda etme marşıdır. Uygurların o 40 tane yiğidinin koskoca bir orduya dalıp, yok olacağını bile bile saldırmasını anlatıyor" dedi.

'MONTAJI MİLLET YAPMIŞ'

Başbakan Erdoğan'ın gerçekleştirdiği mitinglerle ilgili alanların kalabalık gösterilmesi için montaj yapıldığı iddialarına da değinen Bakan Zeybekçi, "Başbakanımız nereye gittiyse millet oraya aktı. Kalabalık karşısındaki görüntüler için bazı kesimler montaj diyor. Biz ne yapalım montajı millet yapıyor. Biz millet yaptığı zaman sesimizi çıkaramıyoruz. Alanlar dolup taşıyor" dedi.

'KAPI KAPI GEZEREK ÇALIŞACAĞIZ'

Denizli Belediyesi'nin AK Partli belediye olmadan önce Denizli'nin Ege'nin en geri kalmış, en kötü şehri olduğunu dile getiren Zeybekçi, "Denizli, şimdi egenin bir numarası, Türkiye de parmakla gösteriliyor. Bu 10 yılda oldu. Bugün Denizli, birçok Avrupa şehri ile karşılaştırıldığında alt yapı olarak çok daha güzel hale geldi. Allah Muğla'ya ve Milas'a her şeyi vermiş. Orman vermiş, deniz vermiş, tarih vermiş, yağ vermiş, bal vermiş, maden vermiş. Ama belediye yönetimi vermemiş. O sizin işinizdi. Ak belediyecilik Türkiye'nin tamamında çok güzel şeyler yaptı. Şimdi Muğlalılar fark etti. Milaslılarda gördüğüm kadarıyla fark etmişler. Seçimler bir Milas, Muğla meselesi. Onun için Rüştü bey kardeşimizin arkasında onunla birlikte, onun meclis üyeleriyle birlikte kapı kapı gezerek çalışacağız. Rüştü bey, OSB, tarım, havalimanı, doğalgaz, turizm ile ilgili ne dediyse bunlar bizim sözümüzdür" dedi.

Bakan Zeybekçi, seçim bürosu önünde partililere yönelik yaptığı konuşmanın ardından Milas'tan ayrıldı.

OÇ(YY/SSA) (FOTOĞRAFLI)