EKONOMİ Bakanı ve AK Parti Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci, memleketi Denizli’de düzenlenen mitingde “Bu seçimler yerel seçim olmaktan çıktı. İstikrar için AK Parti adaylarına oy verin” dedi.
Denizli’nin Kale İlçesi’nde vatandaşlara seslenen Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’ye Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, AK Parti Denizli İl Başkanı Avni Örki ve çok sayıda partili de eşlik etti. Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, ülkenin yine eskiye götürülmek istendiğini iddia etti. Zeybekci, “Bunlar ülke yine 2002’deki gibi olsun istiyor. Bunlar ülkeyi yine IMF kapılarında dilenci gibi görmek istiyorlar. Bunlar Türkiye’yi IMF memurları yönetsin istiyorlar. Bunlar IMF memurları Bakanları sıraya dizsin istiyorlar. Bunların zamanında dışarıdan Ekonomi Bakanı diye Kemal Derviş geldi. Kemal Derviş’ten izin almadan kimse tek laf edemezdi. Kemal Derviş istemediği zaman bu ülkenin Bakanlar Kurulu’ndan tek bir karar çıkmazdı. Artık bu ülkenin aslanlar gibi bir Başbakanı, dağ gibi bir hükümeti var. Ekonomi Bakanı da sizin aranızdan çıkan bir kardeşiniz artık. Onlar çok beklerler” dedi.
“KARDEŞLİĞİMİZ ASLA BOZULMAYACAK”
Bir daha asla IMF’nin kapısına gidilemeyeceğini söyleyen Bakan Zeybekci, “Bizi Dünya Bankası’na muhtaç edemeyecekler. Onlar gecede 7 bin faizin olduğu günleri istiyorlar. Onlar avuçlarını yalayacak. Biz bu ülkeyi kimseye muhtaç etmeyeceğiz. Kardeşlerimizle aramızı bozmak istediler. Kardeşlerimin gönül verdiği yerlerde aklını ve ruhunu satan ve ihanet edenler oldu. O kardeşlerimizin yüzde 99.9’u bizim has kardeşimizdir. Kardeşliğimiz asla bozulmayacak. Ancak bu ülkeye ihanet edenlerden, ülkenin Başbakanı’nı dinleyenlerden, MİT’i hedef alanlardan bunun hesabını soracağız. Bunları hukuk ve demokrasi içinde soracağız. Belediyeler su, kanalizasyon hizmeti verir. Belediyeler alt yapı yapar, üst yapı yapar, köprü yapar. Bu seçimler yerel seçim olmaktan çıktı. Ekonomide, iç ve dış siyasette istikrar için AK Parti kadrolarına oy verin. Bağımsızlık elden giderse, kriz çıkarsa bir daha toparlamak zor olur” diye konuştu.
Konuşmasının ardından vatandaşlarla tek tek tokalaşan Zeybekci’nin kulağına bir kişinin çiçek taktığı görüldü. Zeybekci daha sonra diğer köy ve beldeleri de ziyaret etti.

FI,RÇ(AÖ/AK) (FOTOĞRAFLI)