Osman BEKLEYEN- Murat ÇAĞLAR- Seyfettin İDİZ/VAN, () - KALKINMA Bakanı Cevdet Yılmaz, Van'ın Gevaş İlçesi'nde partisinin seçim bürosunun açılışını yaptı. Vatandaşların yolların çamurdan geçilemediğini belirtmesi üzerine Bakan Yılmaz, "Bu çamur ihmalden değil yatırımdan kaynaklanıyor. Anlayış gösterilmeli" dedi.
Bitlis'ten karayoluyla Van'ın Gevaş İlçesi'ne gelen Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Ak Parti'nin seçim bürosunun açılışını yaptıktan sonra Belediye Başkan Adayı Sinan Hakan'ı tanıttı. Bakan Yılmaz, seçimlerin huzur içinde geçmesini ve kan dökülmeden şiddet olmadan yapılmasını temenni ettiklerini belirterek, "Herkes oy kullansın. Ama kime verirse versin önemli değil. Bizim isteğimiz huzur içinde bir seçim olmasıdır. Kimsenin iradesi üzerine baskı kurulmasın. Zaten böyle alınan bir oyun da kıymeti yoktur. Bazı partiler var kendilerine oy vermeyenlere kızıyorlar. Ama biz öyle değiliz. Bu seçim çok önemli. 17 Aralık sonrası bu bir referandum. Bu referandumda Başbakan'ın yanında mı olacaksınız yoksa onun karşısında mı? Çözüm sürecinin mi yoksa onu bozmaya çalışanların yanında mı olacaksınız? Huzurun mu, yoksa kaosun mu yanında olacaksınız? Eski Türkiye'nin mi yeni Türkiye'nin mi yanında olacaksınız? Bunu seçimi olacak" diye konuştu.
YATIRIM ÇAMURU
Vatandaşların, geçen yılki altyapı çalışmaları sonrası Gevaş'ın çamurdan geçilemez hale geldiği yönündeki şikayetleri üzerine de konuşan yapan Bakan Yılmaz, "Bana göre iki türlü çamur ve toz var. Birisi ihmalden kaynaklanan çamur ve toz vardır. Buna tepki gösterilir. Ama bir çamur ve toz var ki yatırımdan kaynaklanıyor. Gevaş'taki bu çamur yatırımdan kaynaklanıyor. Onun için anlayış gösterilmeli" dedi.
Bakan Yılmaz, Kaymakan Nedim Akmeşe'yi makamında ziyaret ettikten sonra karayoluyla Çatak İlçesi'ne geçti.

OB,MÇ.Sİ (FE/CK) (FOTOĞRAFLI)