KALKINMA Bakanı Cevdet Yılmaz, Van'da inşaatı süren tekstil kentte incelemelerde bulundu. Bakan Yılmaz, hükümet olarak Van ve bölgeye büyük önem verdiklerini söyledi.
Beraberindeki AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile birlikte Van'daki en kalabalık sofra rekor denemesine katılan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, ardından Hakkari yolu üzerinde inşaatı süren tekstil kentte incelemelerde bulundu. Burada gazetecilere açıklama yapan Bakan Yılmaz, bir bölgenin kalkınması için sadece kamu yatırımlarının yeterli olmadığını söyledi. Tekstil kentin birçok insanın istihdam edilmesi için önemli olduğuna dikkat çeken Bakan Yılmaz, "Kuşun bir kanadı kamu yatırımları ise diğer kanadı özel yatırımlardır. Çözüm sürecini yaşadığımız huzurlu bir ortamda, 6. bölge teşviklerini sağladığımız bir ortamda, Van ilimizde binlerce insanımıza istihdam sağlayacak böyle bir alanı organize ettik. Biter bitmez bazı firmalar burda üretime başlayacak. Tam kapasiteye ulaştığında 9 bine yakın insanın istihdam edilecek. Özel sektörün gelmesiyle daha fazla istihdam, ihracat ve üretim sağlanmış olacak. Bakanlık olarak Van'a özel program yaptık ve bu kapsamda da ciddi projelere destek veriyoruz. Van için hayırlı olsun" dedi.
'REKOR MARKA ŞEHİR İÇİN ÖNEMLİ'
Van'da kırılan en kalabalık kahvaltı sofrası Guinness rekoruna katılımın yoğun olduğunu anlatan Bakan Yılmaz, "Yurt içinden ve yurt dışından insanlar geldi. Van'ın tanıtımı, marka şehir olması anlamında önemli bir faaliyet. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Biz de bunun parçası olmak için geldik. Bunları görmek istiyoruz. Bölgenin insanı olarak diyorum. Bölgelerimiz başka şeylerle anılmasın. Renkli, güzel etkinliklerle anılsın. Ekonomik gelişmeyle anılsın. İnsanlarımız özgürlüklerini sonuna kadar kullanırken, bir taraftan da şiddetten, olumsuzluklardan uzak bölge olsun" diye konuştu
HERKES ÇÖZÜM SÜRECİNE KATKI SUNMALI
Çözüm sürecine de değinen Bakan Yılmaz, hizmetlerin gelmesi için herkesin katkı sunması gerektiğini söyledi. Bakan Yılmaz, "Her kim huzura, çözüm sürecine katkı veriyorsa aslında kalkınmaya, refaha da katkı veriyordur. Bunu yapmayanların da hizmet eksikliğinden şikayet etmeye hakları yok diye düşünüyorum. Van olarak bu hizmetlere sahip çıkmalıyız. Van'ın geleceği adına gençlerimizin geleceği adına bu projelerimizi hızla hayata geçirmeliyiz diyorum. Yerelde valimiz, ilgili kurumlarımız, kalkınma ajansımız projelere çok büyük katkı veriyor" dedi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik ise Van'ın depremden sonra yeniden inşa edildiğini söyledi. Bunu görmeyip itibarsızlaştırmaya çalışanların olduğunu belirten Çelik, Van'ın göstergelerine bakıldığında her alanda yükseldiğinin görülebileceğini ifade etti. Bakan Yılmaz ve beraberindekiler buradan daha sonra Hakkari'ye gitti.

GÖ(FE/SS) (FOTOĞRAFLI)