KALKINMA BAKANI YILMAZ HAKKARİ'DE
Van'daki programının ardından helikopterle Hakkari'ye gelen Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ilk olarak Vali Yakup Canbolat'ı makamında ziyaret etti. Burada gazetecilere açıklama yapan Bakan Yılmaz, Hakkari ile ilgili yürütülen çok önemli ve kritik projeler olduğunu bunların tamamlanmasıyla Hakkari'nin sınıf atlayacağını söyledi. Çözüm süreciyle birlikte kamu yatırımlarının daha hızlı yürüdüğünü, özel sektör için daha elverişli bir ortamın oluştuğuna dikkat çeken Bakan Yılmaz, verilen teşviklerde de olumlu yönde gelişmeler yaşandığını dilye getirdi. Bakan Yılmaz, "Demek ki çözüm sürecinin adı bile yetti. Birde bu sürecin tamamlandığını düşünün" dedi. Bakan'ın açıklamalarının ardından Vali Canbolat, günün anısına Bakan ve beraberindekilere kilim ve bal hediye etti.
'BİRİLERİ DEVLETİN GÜVENLİK GÜÇLERİNİN SABRINI ZORLAMASIN'
Valilik ziyareti sonrası Bakan Yılmaz, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çelik ve TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Halife Derviş Malhallesi'nde TOBB tarafından yaptırılacak ve 8 milyon 750 bin TL'ye mal olacak 24 dersklikli Hüseyin Çelik İmam Hatip Anadolu Lisesi ve pansiyonun temel atma törenine katıldı. Tören Kuran'ı Kerim ve dua okunmasıyla başladı.
Burada konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, çözüm sürecine değindi. Kürtçe v e Türkçü bölücülere fırsat verilmemesini isteyen Çelik, şunları söyledi:
"Bizim kardeşliğimize birileri zarar vermeye çalışıyor. Bunlara fırsat vermeyelim. Bakın Türkiye'de şu an bir çözüm süreci var. Parmaklar tetikten çekildi. Artık insanlar ölmüyor, analar ağlamıyor. Bu önemli bir şey. Ancak burada insanlar kaçırılıyor, şantiyeler basılıyor, iş makineleri yakılıyor. İnsanlara vergilendirme adı altında makbuzlar gönderip, haraç toplamaya çalışıyorlar. Birileri bu süreci zehirlemesin. PKK'nın kendisi de bu süreci zehirlemesin. Ben Hakkari'den sesleniyorum. PKK'nın uzantısı olan siyasi partiler de büyük bir sorumluluk içerisinde hareket etsinler. Son zamanlarda yöneticilerinin verdikleri mesajlar gerçekten halkımızı rahatsız ediyor. Ben diyorum ki Türkiye'nin her karış toprağı önemlidir ve biz kardeşliğimizi bozanlara fırsat vermeyelim. Kürtçü bölücülere de fırsat vermeyelim, Türkçü bölücülere de. Kardeşliğimize zarar verenleri kenara itelim. Şu anda içerisinde olduğumuz bu çatışmasızlık sürecinin farkında olalım. Ama çatışmasızlıktan yararlanarak birileri de şımarmasın. Birileri de devletin güvenlik güçlerinin sabrını zorlamasın. Güvenlik güçleri, korucular, polisler bu çözüm sürecine zarar vermeme adına hassasiyet gösteriyor. Ama birileri bu hassasiyet göstermeyi, bu nezaketi, bu sorumluluk duygusunu devletin ve güvenlik güçlerinin zaafı olarak görüse çok büyük hata yapmış olur."
Bakan Yılmaz ve beraberindekiler daha sonra helikopterle Hakkari'den ayrıldı.

BD(FE/SS) (FOTOĞRAFLI)