MİLLİ Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, sınırı ihlal edince düşürülen Suriye uçağına ilişkin "Hava sahamızda eğer bir uçağımıza saldırı olursa bunun karşılığını veririz" dedi.
Bakan Yılmaz, Malatya’nın Darende İlçesi'nde AK Parti mitinge katıldı. Miting ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Yılmaz, Türkiye’nin Suriye uçağını düşürmesinden sonra muhalefet partisinin eleştirilerine anlam veremediğini belirterek şöyle dedi:
"Muhalefetimizi anlayabilmek mümkün değil. Suriye, uçağımızı düşürüyor muhalefet Esad’ın yanında. Biz Suriye’nin uçağını düşürüyoruz muhalefet yine Esad’ın yanında. Bu muhalefet ne zaman Türkiye’nin yanında duracak ve Türk halkından oy isteyecek merak ediyorum. Allah bu muhalefete bunlara izan, fikir versin."
Türkiye’nin uygulamaya koyduğu angajman kurallarının çok net olduğunu ifade eden Bakan Yılmaz, "Türkiye’nin sınırlarını korumasındaki kararlılığı asla test edilemez" diye konuştu. Son olayda Türkiye’nin bunu ortaya koyduğunu kaydeden Bakan Yılmaz, "Türk milleti ve Türk devleti çok güçlüdür. Silahlı Kuvvetler kendisine verilen görevi en iyi şekilde layıkıyla yerine getirmektedir. Genelkurmay Başkanı’mıza ve Hava Kuvvetleri Komutanı’mıza teşekkür ediyorum, pilotlarımızı gözlerinden öpüyorum" dedi.
Suriye jetlerinin bugün sınırda Türk jetlerini taciz etmesini de değerlendiren Bakan Yılmaz, şöyle konuştu:
"Savaş uçaklarımız Türk hava sahası içerisinde faaliyet gösteriyor. Sınırımızda saldırı olması durumunda bunun karşılığını hemen veririz. Çünkü bu yaptıkları hareket, uluslararası hukuka aykırıdır."
Bakan Yılmaz, Suriye’nin uçağını, Türk sınırlarında düşürdüklerini belirterek, hava sahalarının ihlal edilmesinin uluslararası hukuka aykırı olduğunu dile getirdi.

MP(MP/İD)