'TÜRKİYE'NİN ÖNÜNÜ KESMEYE ÇALIŞANLAR VAR'
Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, 2'nci Uluslararası Davraz Kongresi'nde verdiği 'Kalkınma ve Kalkınma Stratejileri' konulu konferansın ardından Ak Parti Isparta İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. Gül mevsiminde Isparta'da bulunmaktan dolayı ayrı bir mutluluk duyduğunu belirterek konuşmasına başlayan Bakan Yılmaz, insanı ve doğasıyla Isparta'nın bir cennet olduğunu söyledi. Bugünün dünyasında artık kalkınmada şehirlerin çok önem taşıdığını vurgulayan Bakan Yılmaz, "Huzurlu bir ortam sağladığınız zaman, çevreyle uyumlu bir şehirleşme sağladığınız zaman o şehirler kalkınır. Yaşanabilir şehirler oluşturmak çok önemli. Bu dönem Isparta'da yerel yönetimleri kazanıp, merkezi hizmetlerimizle yerel hizmetleri bütünleştirmek istiyorduk. Kısmet değilmiş. Çıkan her sonuca da saygılıyız. Ama bundan sonraki süreçte inşallah cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlerde büyük zaferler göreceğiz Isparta'da. Isparta, Ak Parti misyonuna en uygun, en büyük gücü verebilecek şehirlerden biri. Teşkilatımızdan da bu süreçlerde büyük gayret bekliyoruz" diye konuştu.
KAFA KARIŞTIRAN İŞLER OLUYOR
Türkiye'ne son dönemde kafa karıştıran işler yaşandığına değinen Bakan Yılmaz, Türkiye'nin önünü kesmeye çalışan, büyümesinden rahatsız olanlar olduğunu savundu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, Ak Parti'ye sürekli saldırılar olduğunu da öne süren Bakan Yılmaz, şöyle konuştu:
"Aslında Ak Parti'ye, Başbakanımıza saldıranlar, gerçekte Türkiye'ye saldırıyor. Çünkü şunun farkındalar; Türkiye bu kadrolarla, bu Başbakan'la büyüdü. 90'lı yılları yaşı uygun olanlar hatırlar. O tarihteki Türkiye ile bugünkü Türkiye'yi mukayese ettiğiniz zaman ne demek istediğimi anlarsınız. Gençlere bunu çok iyi anlatmamız lazım. Geçmişte nasıl bir Türkiye vardı? İyi anlatmamız lazım. Gençler Türkiye'yi hep böyleydi zannediyor. Gençler, 'Hep enflasyon yoktu, duble yollar vardı, hastaneler okullar böyle hızlı ve iyi hizmet sunuyordu' diye düşünüyor olabilir. Dolayısıyla benim ricam bunları gençlerimize anlatalım."
Bazı kesimlerin kadınların Ak Parti'ye neden bu kadar çok destek verdiğini sorduğunu da konuşmasında hatırlatan Bakan Yılmaz, "Boşuna değil. Hastanelerde o çileyi çeken kadınlar değil miydi? Köyde çile çeken kadınlar değil miydi" dedi.

ME(SU/AAA) (FOTOĞRAFLI)