KALKINMA Bakanı Cevdet Yılmaz, memleketi ve seçim bölgesi Bingöl'ün Sancak Beldesi'ni ziyaret sırasında yaptığı konuşmada, AK Parti Hükümeti'nin belediyelere sağladığı imkanları anlattı.
Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Bingöl’e gelen Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Bingöl’ün Sancak Beldesi'ni ziyaret etti. Sancak Belediyesi'ni ziyaret eden Bakan Yılmaz, partisinin belediye başkanı Fahrettin Çolban’dan ilçeye yapılan hizmetler hakkında bilgi aldı.
Burada yaptığı konuşmada Bakan Yılmaz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin geçmişte çok ihmal edildiğini belirterek, şöyle konuştu:
"Fakat bu son 10 yıllık dönemde bütün Türkiye’ye hizmet gitti. Türkiye yatırım alanında Doğu ve Güneydoğu’ya daha ayrıcalıklı bir şekilde hizmet götürüldü. KÖYDES, SODES ve BELDES'lerle yeni üniversiteler kurarak, yollar ve göletler yaparak, çok çeşitli kanallarla eğitime, sağlığa, emniyete, her alana yatırımlar yaparak, altyapılarla, belediye hizmetleriyle bu günlere geldik. Özellikle imkanı kısıtlı belediyelerimize destek olmak amacıyla bazı yeni programlar devreye koyduk bunlardan bir tanesi SUKAP dediğimiz program. Aslında biz yeterince iyi anlatamadık Türkiye’de en az KÖYDES kadar önemli. Gerçekten çok büyük bir nüfusa hizmet götüren bir program. SUKAP sayesinde imkanı olmayan belediyelerimiz, altyapı projelerini gerçekleştirme şansına kavuşuyor. Nüfusu 25 binin altında olan belediyelere, yüzde 50 hibe veriyoruz. Karşılıksız yüzde 50, geri kalanını da uzun vadeli bir kredi şeklinde sağlıyoruz. Nüfusu 25 Binin üstünde olanlara da uzun vadeli, uygun koşullu krediler sağlıyoruz, bu şekilde bu ihtiyaçlar sağlanıyor."
Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Adaklı, Kiğı ilçelerini de ziyaret etikten sonra Ankara'ya dönmek üzere Elazığ Havaalanı'na gitti.