Adem GÜNGÖR/ARTVİN, () - MİLLİ Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Artvin’de bedelli askerlikle ilgili konuştu, böyle bir çalışma olmadığını söyledi.
Artvin'de Deriner Barajı’nı gezen, ardından da Garnizon Komutanlığını ve Ak Parti İl Başkanlığı’ni ziyaret eden Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Yılmaz, bir soru üzerine, bedelli askerlikle ilgili bir çalışmalarının olmadığını söyledi. Bedelli askerlik için talep olduğunu kaydeden Yılmaz, "Talep olduğu için bazı siyasetçilerimiz de dile getiriyor. Onlar halkın talebini iletebilir. Ancak biz askerliği 15 aydan 12 aya indirdik. Dolayısıyla süreyi kısalttık. Ülkemizin güvenliğinin gerektireceği asker sayısı ile mevcut imkanlarımızı en iyi şekilde değerlendirip bir süre ile bunu optimum hale getirmek istiyoruz. Geçmiş dönemde, 450 bin civarında, 30 yaşın üstünde olup da bu haktan faydalanma hakkına sahip insanlarımız vardı. 2011’in sonunda bir yasa çıkardık, 2012'de uygulama oldu. Başvuru süresini 2012'de uzatmıştık. Her yıl çıkarsa o zaman askere gidecek kimseyi bulamayız" dedi.
Bedelli askerliğin çıkacağı yönünde bazı kişilerin beyanda bulunduğunu kaydeden Bakan İsmet Yılmaz, "Bedelli çıkacak diyorlar. Silahlı Kuvvetler'in doktor ihtiyacı var. 130 doktor askere gitmek için başvurdu ama gidip birliğe teslim olanların sayısı 30. 100 arkadaşımız herhalde bedelli çıkacak diye vazgeçti. Dolayısıyla bedelliyi her gün dile getirmek askere gitmek isteyen insanlarımızı caydırır. Bu nedenle böyle bir çalışmamız yok" diyerek sözlerini tamamladı.
Yılmaz, daha sonra da esnaf ziyaretlerinde bulundu, Artvin Çoruh Üniversitesi öğrencilerinin, engelli yurttaşlara yardım için açtığı kermesten kek aldı.

AG(TM/CK) (FOTOĞRAFLI)