KAYSERİ, () - ENERJİ ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, ''Türkmen kardeşlerimizi hiçbir zaman unutmadık. Şimdiye kadar 110 milyon dolarlık yardım gönderdik ve göndermeye de devam ediyoruz'' dedi.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin hazırladığı Kerkük'e yardım TIR'ı, Büyükşehir Belediyesi önünden Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın da katıldığı törenle gönderildi. Yardım TIR'ının gönderildiği törende konuşan Bakan Yıldız, son zamanlarda Ak Parti hükümetinin Türkmenler'e yardım etmediği gibi bir algı oluşturulmaya çalışıldığını ifade ederek, ''Halbuki bu konu doğru değil. Kamuoyuyla paylaşılan bölüm var, paylaşılamayanlar var. Biz şimdiye kadar Türkiye olarak, Irak'taki Türkmen kardeşlerimize 110 milyon dolarlık yardım gönderdik. Son dönemde Müslümanların yaşadığı bölgelerde sürekli sıkıntılar yaşanıyor ve Türkiye olarak biz her sıkıntıda olan kardeşlerimizin yardımına koşmaya çalışıyoruz. Azerbaycan'da, Bosna-Hersek'te, Irak'taki Türk kardeşlerimize de her zaman yardım gönderdik ve Türkmen kardeşlerimize gönderdiğimiz yardımlar devam ediyor. Bununla birlikte, Kerkük'teki Türkmen kardeşlerimiz için 100 bin kişinin kalabileceği bir kamp oluşturuyoruz. Buranın bütün ihtiyaçları tarafımızdan karşılanacak. Türkmen kardeşlerimizden bizim de bir ricamız var, mezhep ayrımcılığına bir son vermelerini istiyoruz'' diye konuştu.
Kayseri'den gönderilen bu yardımın, Türkiye'nin Türkmenlere yaptığı yardımların küçük bir sembolü niteliğinde olduğunu belirten Yıldız, "Ancak yardımların sürdüğünün gösterilmesi anlamında kayda değer bir çalışmadır'' dedi.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki de Kayseri'den yola çıkan bu yardım TIR'ının, sınırda Türk yardım ekiplerine teslim edileceğini ve onların da Türkmenlere ulaştıracağını ifade etti. Özhaseki, 2 bin paket gıda malzemelerinden oluşan yardımın, Kayserili hayırseverler tarafından karşılandığını da belirterek, katkı veren herkese teşekkür etti.
CUMHURBAŞKANI ADAYI ERDOĞAN'A DESTEK İSTEĞİ
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yarın Kayseri'ye geleceğini ve halka hitap edeceğini ifade ederek, ''10 Ağustos günü de tarihi bir gün yaşayacağız ve ilk kez halkımız Cumhurbaşkanı'nı seçecek. Ben inanıyorum ki Kayserili hemşehrilerimiz, yarın meydanı doldurup Cumhurbaşkanı adayımız sayın Başbakanımızı bağrına basacak. 10 Ağustos'ta da sandığa gidip Cumhurbaşkanı'nı seçecek'' dedi.


FOTOĞRAFLI