'ANTALYA'YA 1 MİLYAR LİRALIK YATIRIM YAPTIK'
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Antalya'ya 12 yılda yaklaşık 1 milyar TL'lik enerji yatırımı yaptıklarını söyledi. Bakan Taner Yıldız, Antalya Valiliği'nin ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Menderes Türel'i de makamında ziyaret etti. Bakan Yıldız, Türel'in makamında turunç reçelinin tadına baktı.
YATIRIMLARIMIZ SÜRECEK
Bakan Yıldız 12 yılda Antalya'ya enerji sektöründe yaklaşık 1 milyar TL'lik yatırım yaptıklarını belirtirken, “Türkiye ortalamasının üzerinde büyüyen bir ilimiz ve yatırımlarımız devam edecek. Yalnızca 180 milyon TL petrol ve doğalgaz aramacılığıyla alakalı yatırıma para aktardık buraya. Özellikle Antalya açıklarında uluslararası bir firmayla yapacağımız yatırım için de bir miktar para ayırdığımızı söylemem lazım. Hem 2014 hem 2015 yılında bu yatırımlarımız hem petrol hem de doğalgazda devam edecek" dedi.
PROJELERE DESTEK SÖZÜ
Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ise belediye olarak sadece enerji tüketen değil, enerji üreten bir belediye olmak istediklerini anlattı. Bu amaçla sulama kooperatiflerini de içine alan bir projede güneş tarlaları kurmayı planladıklarını, Boğaçay bölgesinde de hidroelektrik santrali kurmaya dönük projeleri olduğunu aktaran Başkan Türel, her iki projenin de çalışmalarının sürdüğünü, tamamlandığında bakanlığın onayına sunacaklarını kaydetti. Bakan Yıldız da söz konusu projelere gereken desteği vereceklerini kaydetti.

FOTOĞRAFLI