ENERJİ ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, elektriğe 3 ay, doğalgaza ise temmuz ayında zam yapılmayacağını söyledi.

Kayseri Valiliği’nin geleneksel olarak düzenlediği iftar yemeğine Enerji ve Tabi Kaynaktlar Bakanı Taner Yıldız'la birlikte TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, Tümgeneral Ali Demiral ve protokol ile şehit aileleri, gaziler ve aileleri katıldı. iftar öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakanı Taner Yıldız, elektrik ve doğal gaz maliyetinin kendilerini zorladığını ancak, ham petrol fiyatlarında düşüş öngördükleri için zam yapmayacaklarını söyledi. Bakan Yıldız, elektrik ve doğalgaz fiyatlarını yarın açıklayacaklarını belirterek, şöyle dedi:

“Bizim maliyetlerimiz çok arttı. Hem dolar fiyatında, döviz fiyatları itibarıyla, TL karşısında parite arttı, hem de ham petrol fiyatları arttı. Irak’taki siyasi istikrarsızlıklardan kaynaklanan nedenler bizi maliyetlerde zorladı. Ama biz eski mevcut fiyatlarımızla devam edeceğiz. Bu fiyatların düşeceğini bekliyoruz. Maliyetlerde zorlandığımız çok açık. Ama hem petrol fiyatlarının hem de döviz fiyatlarının düşeceğini öngörüyoruz. Elektrik fiyatlarına önümüzdeki 3 ay içinde (Temmuz, Ağustos ve Eylül) doğalgaz da aylık düzenlendiği için Temmuz ayında aynı fiyatlara devam edeceğiz."

GAZİ’DEN BAKANA ‘ÖCALAN DIŞARDA OLACAK MI?’ SORUSU

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, iftar yemeğinin ardından şehit aileleri, gaziler ve ailelerinin masalarını dolaşarak sohbet etti. Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şube Başkanı Mete Kurt, Bakan Yıldız ve MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu ile sohbetinde süreçten duyduğu rahatsızlığı dile getirdi. Gelişmelerin şehit ailesi ve gazileri rahatsız ettiğini belirten Kurt, “Gelişmelerden camia olarak tedirginiz. Önümüzdeki Ramazan ayında Abdullah Öcalan dışarda kalacak mı?” diye sordu. Bakan Yıldız da “Biz sizden daha az hassas değiliz. Önümüzdeki Ramazan ayında Öcalan dışarıda olmayacak. Bu o kadar kolay bir iş değil" dedi.

FOTOĞRAFLI