Oktay ENSARİ/KAYSERİ, () - 30 MART yerel seçimlerinde bir çok yerde oy sayımında tepki ve şüphelere yol açan elektrik kesintilerinin nedenini "Trafoya kedi girdi" diye açıklaması tartışma yaratan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, yarınki seçim için elektrik dağıtım şirketlerine yazı göndererek olumsuzluk yaşanmaması için gerekli önlemlerin alınmasını istedi.
Bakan Yıldız, cumhurbaşkanlığı seçiminin yapılacağı yarın herhangi bir elektrik arızasına meydan verilmemesi için önlemlerin alınmasını, buna karşın meydana gelebilecek arızalara süratle müdahale edilmesini, durumdan yerel idarelere ve seçim kurullarına bilgi verilmesini istediklerini söyledi. Bununla ilgili ülke genelindeki 21 elektrik dağıtım şirketi ile bakanlığa bağlı TEİAŞ yöneticilerini uyardıklarını belirten Yıldız, herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için dağıtım şirketlerinin gerektiği durumlarda birbirleri ile yardımlaşma konusunda katkı sağlamalarını istediklerini söyledi. Bakan Yıldız, şöyle konuştu:
"Yarın yapılacak olan 12'nci Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin yurt çapında sağlıklı geçmesi amacıyla, gerekli bütün tedbirleri aldık. 21 elektrik dağıtım şirketiyle Bakanlığımızda konuya ilişkin toplantılar gerçekleştirdik. Ayrıca, iletim şirketimiz TEİAŞ nezdinde gerekli hazırlıkları tamamladık. Seçimlerde oy kullanma, oy sayımı, tasnif ve açıklanması süreçlerinin sağlıklı yapılması açısından elektrik arzında sorunların en asgari seviyede olması gerekmektedir. Bu kapsamda yaptığımız toplantıda elektrik dağıtım şirketlerinden gerekli her türlü tedbiri ivedilikle alması ve uygulamasını istedik.''
Seçim günü meydana gelebilecek kesintilere ilişkin şirketlerin durumu Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'na rapor etmesini, TEDAŞ ve TEİAŞ bünyesinde kriz merkezleri oluşturulmasını isteyen Taner Yıldız, imzasıyla 21 dağıtım şirketi ile TEİAŞ'a gönderilen yazılı tamimde, elektrik kesintisi, arızası ve onarımıyla ilgili belirlenen tedbirlerin alınması da istendi.

FOTOĞRAFLI