ULAŞTIRMA, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, bu pazar 35'incisi düzenlenen Avrasya Maratonu için Boğaziçi Köprüsünde önlem alacaklarını açıkladı. Bakan Yıldırım bir soru üzerine, “Boğaziçi Köprüsü bir asma köprü. Asma köprü olunca toplu halde koşarak geçmenin rezonans riski var. Rezonans olunca ne oluyor ? Köprüdeki salınımlar artıyor. Salınımlarda eğer köprünün özgün frekansıyla aynı değere ulaşırsa artık salınımlar sönümlenmiyor, köprü yıkılıncaya kadar devam ediyor, aynen deprem gibi" dedi.
Yıldırım, "Bu işin teorisi, yani işin fiziği bu. Böyle bir durumun binde bir ihtimal de olsa yaşanmaması gerekiyor. Sadece köprü geçişinde grup grup alınıp, bir grup köprüyü terk edecek ve orada artık koşma değil yürüyüş şeklinde geçilecek. Ondan sonra diğer grup geçecek. Böyle bir uygulama yapmak zorundayız. Geçen yıl salınım ciddi bir boyuta ulaştı, hala emniyet sınırlarında olmakla beraber tedbirli olmamızda fayda var. Amaç istanbulda geleneksel şenliği herhangi bir tatsız olaya mahal vermeden tamamlamak" diye konuştu.
"3'TE 1'İ TAMAMLANDI"
Omurilik Felçlileri Derneğinin Bakırköy'de bulunan merkezini ziyaret eden Bakan Yıldırım Engelli vatandaşların sorunlarını dinledi. Gazetecilerin gündeme ilişkin sorularında da yanıt veren Bakan Yıldırım 3. Köprü çalışmalarında gelinen noktaya ilişkin bilgi de verdi. Köprü ayaklarının 100 metreye çıktığını ve toplamının 322 metre olacağını hatırlatan Yıldırım,  “Demek ki 3'te 1'i tamamlandı. Şu anda programın biraz ilerisinde gidiyoruz. Yol aksıyla ilgili çalışmalar devam ediyor. Hedefimiz 3. Köprü ve 120 km çevre yolunu en geç 2015'de bitirmek" dedi. Zamanın kendileri için önemli olduğunu belirten ve İstanbul'un bir numaraları sorununun trafik olduğunu anımsatan Yıldırım, 3. Köprünün kamyon trafiğini hafifleteceğini söyledi. Taşınan yüklerin beklemesinden kaynaklı ekonomik kayıpların ortadan kalkacağını da söyleyen Bakan Yıldırım, “Bütün büyük araçlar 3. köprüden gece gündüz gidecekler" dedi. 3. Köprünün transit geçişlerin tamamıyla şehir içi trafiğinin bir kısım yükünü de alacağını söyleyen Bakan Binali Yıldırım, “ İstanbul'da yoğun saatlerde dur kalklardan zaman kayıpları ve fazladan yakılan yakıt, yılda 3.5 milyar lirayı buluyor. Köprü ve yolların tamamı 5 milyar. Yani 2 seneden kısa sürede köprü kendini amorti ediyor" diye konuştu.