Muhammet KAÇAR/ÇAYELİ (Rize), () - GÜMRÜK ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı'nın kalp krizi sonucu vefat eden yengesi 74 yaşındaki Semiha Yazıcı'nın cenazesi Rize’nin Çayeli İlçesi’nde toprağa verildi. Cenaze namazına katılan Bakan Yazıcı, "Çok doluyum" sözleriyle üzüntüsünü ifade etti.

Çayeli'ye bağlı Buzlupınar Köyü’ndeki evinde dün vefat eden Semiha Yazıcı için bugün öğlende köy camisinde öğle namazı sonrasında cenaze namazı kılındı. Cenaze namazına Bakan Yazıcı ile Rize Valisi Ersin Yazıcı, İl Jandarma Komutanı Albay İsmet Cansaran, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Rize Müftüsü Yusuf Doğan’ın dua ettirmesinin ardından kılınan cenaze namazı sonrası kalabalığa hitap eden Bakan Yazıcı, amcası Mehmet Nur Yazıcı’nın eşi olan yengesi Semiha Yazıcı'ya rahmet diledi. Bakan Yazıcı, herkesin bir gün öleceğini belirterek, "Gelişimiz belli değil, gidişimiz belli değil. Ölümden ölüme fark var. Hocalarımız da belirtti. Gazze’ de, bize yakın coğrafyada çoluk çocuk ve kadınlar katlediliyor. Mutlaka bunda da bir yazgı vardır. Kader var ama ölümlerle bunun arasında fark var. Bizim inancımız ölümü de bize ders olarak sunuyor. İşte musalla taşı. Burada ders alıyoruz" dedi. 'ÇOK DOLUYUM'  Çocukluğunun Buzlupınar Köyü’nde geçtiğini anlatan Yazıcı, "İlkokulu burada okudum.  Daha sonraki eğitim hayatımda amcamın, yengemin ve diğer büyüklerimin büyük emeği vardır. Belki de amcam bunlara harcama yapmamış, bana harçlık vermiş. Çok doluyum" sözleriyle üzüntüsünü ifade etti. Duygulanan Bakan Yazıcı katılanlara teşekkür etti, daha sonra tabuta omuz vererek araca kadar taşınmasına yardımcı oldu.   FOTOĞRAFLI