Enver ALAS / İSTANBUL, () Çeşitli programları nedeniyle Eminönü'ne gelen Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Ak Parti seçim standını ziyaret ettiği sırada aniden bastıran sağanak yağmur nedeniyle zor anlar yaşadı. Yazıcı, korumaları ve stant görevlileriyle birlikte şiddetli yağmurdan korunmak için kapalı kasa seçim kamyonetine bindi ve yağmurun dinmesini bekledi. 
Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Ak Parti seçim standı ile Mısır Çarşısı esnafını ziyaret etmek için geldiği Eminönü'nde şiddetli yağmur nedeniyle zor anlar yaşadı. Yazıcı, aniden bastıran yağmurdan korunmak için korumaları ve stant görevlileriyle birlikte seçim kampanyası için hazırlanan kapalı kasa kamyonete bindi. Programına kısa bir ara veren Yazıcı burada yaklaşık 20 dakika yağmurun dinmesini bekledi.
Yağmurun şiddeti Bakan Yazıcı'yı hayrete düşürdü. Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Yazıcı yağmuru zevkle izlediğini söyledi. Bir gazetecinin "Yağmur nedeniyle mağdur oldunuz mu" şeklindeki sorusuna Yazıcı, "Hayır mağdur olmadım. Yağmur berekettir, su hayattır. Yağan yağmurun, akan suyun kimseye zarar vermeden akışını sağlamak belediyelerin ve yerel yönetimlerin işidir. Allah yağmurdan, sudan, bereketten eksik etmesin" diye yanıt verdi.

MISIR ÇARŞISINI ZİYARET ETTİ
Yağmurun dinmesinin ardından Bakan Yazıcı programına kaldığı yerden devam etti. Mısır Çarşısı esnafını ziyaret eden Yazıcı, burada vatandaşlarla bol bol resim çektirdi. Programı nedeniyle gazetecilere açıklamalarda bulunan Yazıcı, cumhurbaşkanlığı seçimleri nedeniyle Eminönü'nde ziyaretlerde bulunduğunu kaydetti. Türk ekonomisinin büyümesinde esnafın, tüccarın, sanayicinin önemli bir rol oynadığına dikkat çeken Yazıcı, "Bizim kaynaklarımızı büyüten, yani millete ait kasayı büyüten esnaf, sanatkârdır, tüccardır, sanayicidir. Yani ekonomik hayatın aktörleridir. Bunlar ne kadar çok kazanırlarsa o kadar çok vergi öderler. Verginin çoğalması millete ait kasanın büyümesidir. Büyüyen kasa da yaptığımız projelerin hayata geçirilmesidir" dedi.

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMLERİNE DEĞİNDİ
Cumhurbaşkanlığı seçimlerine de değinen Yazıcı, "Önümüzdeki pazar günü yapılacak seçimler ile Türkiye'de bir ilki yaşayacağız. İlk defa milletimiz sandığa giderek kullanacağı oyla kendi cumhurbaşkanını seçecek. Ziyaretlerimizin bir amacı da cumhurbaşkanlığı seçimleri nedeniyle insanlarımızla hasbihal olmaktır" diye konuştu.

(FOTOĞRAFLI)