'AK PARTİ’NİN KAPISI ARSIZ VE HIRSIZLARA KAPALI'
İsmail Kahraman Kültür Merkezi’nde düzenlenen AK Parti Rize İlçe ve Belde Belediye Başkan Adaylarının Tanıtım Toplantısı'nda partililere hitap eden Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, aday belirleme süreci itibariyle çok titiz çalıştıklarını vurgulayarak, hiç kimseyi kayırmadıklarını ve dışlamadıklarını söyledi. Yazıcı, şöyle konuştu:
"Bu millete hizmet etmek isteyen, arsız, hırsız olmayan, geçmişte hangi siyasi partide siyaset yapmış olursa olsun herkese AK Parti’nin kapısı açıktır. İlk defa siyasete girecek olanlara da yine kapımız açıktır. Ak Parti’nin kapısı arsız, hırsızlara kapalıdır. Biz yola çıkarken 'Yolsuzluk, yoksulluk ve yasaklarla mücadele edeceğiz' dedik ve bunu simgeleştirdik. Böyle yürüyoruz. AK Parti’nin siyasi yelpazedeki yeri, milletin olduğu yer, orta merkezdir. Bu kadar geniş temsile ve yaygın siyasi desteğe sahip AK Parti içerisinde Türkiye’de var olanlara benzer unsurlar da olabilir. Hassasiyet içerisinde elbette ki parti dinamizmini her zaman ve her şekilde koruyacağız."
Bakan Yazıcı, daha sonra AK Parti’nin Rize’deki 9 ilçe ile 4 belde belediye başkan adayını açıkladı, sahneye çağırdığı adaylarla fotoğraf çektirdi.