Muhammet KAÇAR/RİZE, () - GÜMRÜK ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Çanakkale Deniz Zaferi'nin 99'uncu yıldönümü kutlamaları ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü nedeniyle şehit ve gazi yakınları onuruna verilen yemeğe katıldı.
Burada konuşan ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin sıradan bir savaş olmadığını, bütün insanlık tarihinin askeri dehalarının hesaplarını altüst eden, inanmanın, vatan sevgisinin ve gelecek nesiller için kendini feda edebilmenin anıtsal destanı olduğunu söyledi. Yazıcı, “Millete ait imkanlarla şehit ve gazilerimizin yaralarına, sıkıntılarına çare olmak önemli. 2010 yılında Anayasa'ının eşitlik başlığı altındaki 10’uncu maddesinde yaptığımız düzenleme ile şehit ve gazilerimizle ilgili önemli düzenlemeler gerçekleştirildi. Önemli projeler hayata geçirildi. Elbette ki bunlar yeterli değil. Bunların yapılması, gündemde yer alması ve imkanlar ölçüsünde gerçekleştirilmesi son derece önemlidir” dedi.
Bakan Yazıcı, şehit yakını 3 yaşındaki Tuana ve Asya Kabil adlı ikizleri kucağına alarak sevdi, oyuncak bebek hediye etti. Yazıcı, daha sonra Trabzon’a hareket etti.

MK(TM/AK) (FOTOĞRAFLI)