'BİZE OY VERMEYECEK YOK'
Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Antalya'nın Kumluca İlçesi'nde bir parka kendi adının verildiği zeytin fidanı dikti, pazar yerinde esnaf ve vatandaşlarla sohbet etti. Bakan Yazıcı, Ak Parti Kumluca İlçe Teşkilatı'nı ziyaret ederek burada partililere seslendi.
Türkiye'nin meyve sebze ihracatının yüzde 60-65'inin Rusya'ya yapıldığını belirten Bakan Yazıcı, Başbakan Erdoğan'ın da bugünkü Rusya ziyaretini hatırlatarak, gümrük kapılarına ilişkin bir mutabakat imzalanacağını da söyledi. İhracatı son derece kolaylaştıran, verilerin önceden iki ülke arasında paylaşıldığı ve böylece risk ve kontrol işlemlerinin ürün gitmeden yapılabildiği, hareket ve temponun çok hızlandığı bir süreç yaşanacağını kaydeden Yazıcı, “1.5 ay öncesine kadar İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı ile Rusya'da Yunikova Havalimanı arasında yapılırdı, tekrar bir mutabakat zaptı imzaladık, kara hudut kapılarına da kaydırdık. İnşallah bugün veya yarın imzalanacak protokol kapsamında da basitleştirilmiş gümrük hattını biraz daha yaygın hale getireceğiz, biraz daha sonuç alıcı duruma getireceğiz. Bunu sağladığımızda buradan Rusya'ya ihraç edilecek meyve ve sebze çok hızlı bir şekilde ulaşacak" dedi.
'İDEOLOJİKLER HARİÇ HERKES BİZE OY VEREBİLİR'
Ak Parti'nin 19 Kasım 2013'te Türkiye'de yönetimi milletten devraldığı, iktidar oluşunun 11'inci yılını doldurduğunu söyleyen Hayat Yazıcı, şöyle devam etti:
“11 yıldır Türkiye'yi Ak Parti kadroları yönetiyor. Bize oy vermeyecek hiç kimse yoktur. İdeolojik bağımlılık içerisinde olanlar hariç. Herkes bize oy verebilir. Yeter ki anlatalım. Çünkü gerçekten Türk milleti, bu coğrafyada yaşayan 76 milyonun tamamı basiretlidir, feraset sahibidir. Doğruyu söyle, ikna edebilirsiniz. Kendini muhalif olmakla şartlandırmış ideolojik kesimler hariç. Yaptıklarımızı anlatacağız, bunun en basit yöntemi kıyas yapmaktır."