Muhammet KAÇAR/ARDEŞEN (Rize), () - RİZE'de seçim gezisini sürdüren Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Ardeşen İlçesi'nde cami çıkışında 39 yaşındaki Zehra Aşık’ın kullandığı kamyoneti durdurdu ve "Helal olsun sana" diyerek yanındaki koltuğa oturduğu sürücü ile bir süre sohbet etti. Bakan Yazıcı, daha sonra da partisinin ilçe teşkilatını ziyaret etti.
İlçede esnafı ziyaret eden Bakan Hayati Yazıcı, öğle namazı kıldıktan sonra cami çıkışında bir aracın tamponuna basarak ayakkabılarını bağladı. Caddede yürürken Zehra Aşık’ın kullandığı kamyoneti durduran ve “Helal olsun sana” dediği kadın sürücünün yanına oturan Yazıcı, aracın ticari olup olmadığını sordu. Sürücü Aşık ile bir süre sohbet eden Bakan Yazıcı'nın araçtan inmesinin ardından çevredekiler, “Meşhur oldun Zehra" diyerek sürücüye takılıp espri yaptı.
İDAM CEZALARINI VİCDAN KABUL ETMEZ
Daha sonra AK Parti İlçe Teşkilatını ziyaret eden Yazıcı, kadın kolları üyelerine açıklamalarda bulundu, partisinin yaptıklarını, yapacaklarını anlattı. Bir gazetecinin Mısır’da darbe karşıtı kişiler için verilen idam cezaları konusundaki sorusunu yanıtlayan Yazıcı, “Mısır’la ilgili bu tasarruflara neresinden tutup bakacaksınız? Hukuksal ölçülere göre, demokratik kriterlere göre değerlendirebilmeniz için o mekanizmaların olması lazım. Görsel ve kurumsal olarak varsa, ancak uygulamada hatalar olursa bunları değerlendirirsiniz. Ama Mısır’daki kurumsal görüntü ve yargıyı gerçekleştirecek mekanizmalar itibariyle hep kaygı duymuşuzdur. Bu kaygılarımız doğrulandı. 500’den fazla kişinin birkaç saat içerisinde çok ağır hapis ve idam cezasına mahkum edilmeleri  insan vicdanının kabul edebileceği bir tasarruf değildir” dedi.

MK(TM/CK ) (FOTOĞRAFLI)