GÜMRÜK ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, bitkisel yağ ve çeşitli kimyasalların karışımından elde edilen akaryakıt kullanımı ile ilgili "Alışmış kudurmuştan beterdir" dedi.
Rize Cumhuriyet Meydanı’nda Rize Belediyesi'nin kurduğu stantta halkla bayramlaşan Bakan Yazıcı, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde referanslara bakılarak oy kullanılmasını isteyen Yazıcı, bitkisel yağ ve çeşitli kimyasalların karışımından elde edilen kaçak akaryakıt kullanımı ile ilgili bir soruyu da şöyle yanıtladı:
"Yapılan çalışmalar ile akaryakıt kaçakçılığında bir nevi sektör oluşumuna yol açan uygulamaları neredeyse sıfırladık. Ama; 'Alışmış, kudurmuştan beterdir’ derler. Bu piyasada kaçak akaryakıt faaliyetlerinin tadını almış kişi ve kurumlar veya bu konuda kural tanımayan insanlar başka yöntemler uyguluyor. Şimdi de bitkisel yağlarla yapıyorlar. Bitkisel yağların ithalatında hiçbir sorun yok. Ama bunları bir takım kimyasal reaksiyonlara tabi tutmak sureti ile akaryakıt olarak kullanımını sağlıyorlar. Bununla ilgili olarak geçtiğimiz hafta teftiş kurulu başkanlığımıza bu sektörün hemen mercek altına alınması için talimat verdim."
Yazıcı, bir soru üzerine Rize'de 3 gün önce Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’ın seçim standına yönelik saldırıyı doğru bulmadığını kaydederek, "İnsanlar kendi düşüncelerine aykırı da olsa seçim kampanyasını sürdürebilir. Bu fiili güce dönüşmedikçe hiç kimsenin bunlara müdahale etme hakkı olmadığını düşünüyorum. Aynı zamanda kampanyalarımızı sürdürürken kampanyayı sürdürdüğümüz ortamın hassasiyetlerinde de dikkat etmemiz gerekiyor" dedi. Yazıcı, bayramlaşma ardından kavurma tenceresinin başına geçti ve bir süre kavurma dağıttı. 

FOTOĞRAFLI