ULAŞTIRMA Denizcilik ve Haberleşme Bakan Yardımcısı Yahya Baş, gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Van'a geldi.
İlk olarak Van Valisi Aydın Nezih Doğan’ı makamında ziyaret eden Baş, ardından Van Ticaret ve Sanayi Odası’na (VATSO) geçti. VATSO Genel Sekreteri Kerem Temizer, Van'ın ekonomisi hakkında bilgi verdi. Baş, bakanlık tarafından yapılan hizmetleri yerinde görmek için Van'a geldiğini söyledi.
Bakan Yardımcısı Baş, bakanlıklarının en büyük yatırımı karayollarına yaptığını belirirken Van'a ciddi yatırımlar yaptıklarını ve buna devam ettiklerini anlattı. Baş, şöyle dedi:
"Kuzey-güney karayolu ağı oluşturuyoruz. Bu yol AK Parti’nin en önemli yatırımlarından biridir. Şimdiye kadar doğu-batı, bundan sonra kuzey-güney yol ağı oluşturuyoruz. İki denizimizi karayolu ulaşımıyla birleştirmek istiyoruz. Bu projemiz içersinde Şırnak-Van karayolu da var. En çok yatırım yaptığımız karayollarıdır. Ülkemizin ihtiyaçları çok. 2023 yılına kadar bütün yollarımızın bölünmüş yol olması için çabalıyoruz. Van Organize Sanayi Bölgesi’ne hafif raylı sistem yapılması çalışlarmalarımız da var. Ayrıca 'Van Denizi’nde kullanılmak üzere de 2 gemi yaptırıyoruz."
Buradan Karayolları 11'inci Bölge Müdürlüğü'ne geçen Bakan Yardımcısı Baş, yetkililerle basına kapalı olarak görüştü. Bakan Yardımcısı Baş, Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde yemek yedikten sonra programını sürdürecek.

FOTOĞRAFLI